Home. Welkom. Nieuws 2015. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws 2015

Eerdere nieuwsberichten (2008-2014) vindt u in het submenu van deze pagina

Direct naar: recentste dag

23 maart 2015

Erg lang niets meer vermeld op de nieuwspagina, hoog tijd dus om de website weer bij te werken!

Het is inmiddels al lente geworden en ook de poezen hebben het voorjaar in de bol.

Zowel Djonneke als Nanoesch zijn een paar weken geleden krols geweest en Superted heeft zijn eerste dekpogingen ondernomen. Bij Djonneke is het nog niet gelukt, bij Nanoesch moeten we het nog even afwachten. Ik kijk erg uit naar de eerste kittens van mijn lieve teddybeer!


Superted is de afgelopen maanden 2x mee geweest naar een Felikatshow. Beide keren haalde hij een U1 met een schitterend keurrapport. Nog 1 titel en dan is hij Kampioen, nog maar net 1 jaar oud.


Net na zijn eerste verjaardag is hij ook voor de eerste keer HCM negatief getest door Melinda Schmidt in Renkum. Hij is er dus helemaal klaar voor om voor nageslacht te gaan zorgen!


Met Louis gaat het heel goed bij zijn nieuwe baasjes in Amersfoort en ik krijg regelmatig leuke foto’s van hem. Ondanks dan ik mijn lieve blonde man mis ben ik vooral ook blij dat hij zo happy is bij nieuwe baasjes, die ook happy zijn met hem!


Tenslotte ook goede berichten van de baasjes van de kittens die hier vorig jaar geboren zijn, en af en toe krijg ik leuke foto’s. Dank jullie wel! Hieronder een paar foto’s die ik gekregen heb.

Gijs(je)!                                                                                Guusje

          Fenna                                                                         Fedde

Cattery van het Kopstuk

4 april 2015

Wij wensen alle bezoekers van de site Fijne Paasdagen!

12 april 2015

Op de Paasshow van Mundikat heeft Superted zijn 3e CAC gewonnen.  Hij is nu Kampioen!

1 mei 2015

Leuk nieuws! Djonneke is zwanger van onze eigen lieve Superted! We kijken enorm uit naar de kittens!

Zie de pagina ‘verwacht’


16 mei 2015

Het gaat goed met Djonneke. Ze is nu 6 weken zwanger, nog 3 te gaan.
Onderstaande foto heb ik een paar dagen geleden gemaakt. Dat haar buikje al lekker aan het groeien is, is goed te zien op deze foto

13 juni 2015

Djonneke is op 9 juni bevallen! Kijk gauw op de pagina van het H-nestje!


3 juli 2015

Vandaag, op haar verjaardag, is Nanoesch bevallen van 2 mooie katertjes!
Op de pagina van het
I-nestje kunt u haar kittens bewonderen.

21 augustus 2015


In loving memory SC NW Nanoesch van Sonswijck DVM


Vandaag 7 weken geleden beviel Nanoesch op haar 5e verjaardag van 2 lieve katertjes, ids en Ike.

De eerste weken zorgde ze vol overgave voor haar kittens, en die van haar dochter Djonneke.

2,5 week geleden werd ze ineens ziek met misselijkheid en braken, niet willen eten en drinken, sloom worden. Toen ik na een paar dagen met haar naar de dierenarts ging bleek ze sterkt verhoogde nierfuncties te hebben. Ze is toen 3 dagen opgenomen in de dierenkliniek en met intensieve vochttoediening m.b.v. een infuus knapte ze gelukkig weer op en werden haar nierwaardes weer normaal.


Thuisgekomen knapte ze aanvankelijk iedere dag wat meer op maar begin van deze week begon het weer minder te gaan. In een paar dagen tijd vermagerde ze sterk en toen ik haar gisteren naar haar kittens zag meppen wist ik dat het echt helemaal niet goed ging met haar.


Opnieuw ben ik met haar naar de dierenarts gegaan waar haar nierwaardes alweer flink verhoogd waren. Ik heb met spoed een echo laten maken door Melinda Schmidt in Renkum en daar bleek dat haar linker nier sterk afwijkend was en grotendeels verschrompeld. Mijn lieve Noes had geen kansen meer om hiervan te herstellen.


Met heel veel verdriet heb ik moeten besluiten haar in te laten slapen. Liggend op mijn schoot met mijn lieve vriendin Joke Veltman, waar Nanoesch is geboren, naast me, hebben we afscheid van haar genomen en haar over de regenboogbrug laten gaan.


Nu, 1 dag later, kan ik het nog niet bevatten, het is te onwerkelijk en het ging te snel allemaal.

Lieve lieve Nanoesch, ik mis je nu al zo ontzettend. Je was zo'n geweldige lieve poes die iedere avond bij me op schoot lag en altijd zo lief was voor je dochter Djonneke, en je kittens.

Natuurlijk zal ik goed voor je kleine ukken zorgen. Jij kon dat al een paar weken niet meer.


Lieve lieve Nanoesch, voor altijd in mijn hart


6 augustus 2015

Djonneke is vanmorgen met spoed gesteriliseerd nadat ze eergisteren ziek was geworden.

Ze bleek een forse baarmoederontsteking te hebben en we waren er nog maar net op tijd bij, de baarmoeder stond op knappen...
Ze is inmiddels weer thuis en heeft wat gegeten en gedronken, hopelijk knapt ze snel verder op.


13 augustus 2015

Gelukkig is Djonneke inmiddels weer aardig opgeknapt van haar operatie. Helaas heeft ze weinig aandacht meer voor haar ukjes.


19 november 2015

Het is inmiddels 3 maanden geleden dat Nanoesch is overleden en langzaam aan begint het enigszins te ‘wennen’ dat ze niet meer bij ons is. Dat geldt ook voor dochter Djonneke die 2 maanden op zoek leek te zijn naar haar moeder en niet meer de rust had om op haar vertrouwde plekjes in de huiskamer te liggen. Ze leek haar moeder duidelijk te missen, Nanoesch en Djonneke waren ook altijd samen. Maar de laatste tijd lijkt het dat ze zich erbij heeft neergelegd en begint ze weer de oude Djonneke te worden.


Hanne Sophie en Ike zijn hier blijven wonen, de rest van de kittens zijn inmiddels verhuisd. Ids als laatste, nog geen week geleden. Hij is samen met zijn papa Superted naar zijn nieuwe baasje in Amsterdam verhuisd en het gaat hastikke goed met die twee! Ik ben heel dankbaar dat ik zo’n goed adres heb gevonden al mis ik met name Ted énorm! Het was een moeilijke beslissing om afscheid van Ted te nemen maar hij en Ids hebben het nu zo super dat ik weet dat ik een goede beslissing heb genomen.


Afgelopen weekend ben ik voor het eerst met Hanne Sophie en Ike naar de show geweest en wat deden ze het goed! Beiden wonnen ze de BIV en versloegen daarmee zelfs volwassen Britten!

Ike  werd door de keurmeester ook nog uitgeroepen als leukste teddybeer (en kreeg een teddybeer!).

En hij mocht op het podium staan omdat hij genomineerd werd voor de BIS. Al met al een hele leuke, succesvolle dag na een periode vol zorgen en verdriet. Wetende dat het met alle kittens die verhuisd zijn prima gaat, en hier in huis alle katten ook weer gezond en tevreden zijn kunnen we weer vol goede moed naar de toekomst kijken en genieten van de poezenbeesten.

Ted, de dag voordat hij naar zijn nieuwe baasje verhuisde!


Op de foto met Hanne Sophie en Ike, omdat ze de BIV hebben gewonnen. De foto’s zijn gemaakt door de showfotografen van “Poezels”

4 december 2015

Afgelopen weekend was ik met Hanne Sophie en Ike op een show in Herselt, België. Ze hebben het allebei weer super gedaan!

Beiden stonden een keer op het podium en allebei wonnen ze ook weer een keer de BIV, hoe trots kun je zijn!

Voorlopig zijn er nu geen showplannen meer en gaan we meemaken wat het jonge grut van de kerstboom vindt ;-)

18 december 2015

Ik ben gisteren bij Ids en Ted (en hun baasje!) op bezoek geweest en het was fijn om ze weer te zien. Ze wonen nu in hartje Amsterdam, en  het gaat goed met beiden. Ids is flink gegroeid en ook Ted zag er prima uit. Ze krijgen heerlijk veel aandacht en Ids hangt dagelijks de clown uit ;-)


20 december 2015

De kerstboom staat inmiddels, en hij staat nog steeds ;-) Vooral in het begin vonden Ike en Hanne Sophie het erg leuk en vlogen er wel wat ballen in het rond maar het nieuwtje is er nu vanaf, en ze laten boom en ballen aardig met rust.


Het is bijna Kerst en 2015 loopt ten einde. Een jaar waarin ik door het overlijden van Nanoesch een groot verlies heb geleden. Ook het feit dat ik met Djonneke en Superted niet meer kan fokken is erg jammer, want ze hebben samen voor prachtige kittens gezorgd. Maar beiden zijn gezond en dat is het allerbelangrijkste.

Naast verlies heeft 2015 me echter ook veel gebracht om dankbaar voor te zijn, in het bijzonder mijn 2 nieuwe huisgenoten Ike en Hanne Sophie. Ze zijn prachtig en lief, en zo leuk met elkaar. Ik geniet erg van ze en hoop dat nog lang te mogen blijven doen.


Alle bezoekers van mijn website wens ik een hele fijne Kerst toe en alle goeds voor 2016!