Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws 2016. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws 2016

Eerdere nieuwsberichten (2008-2015) vindt u in het submenu van deze pagina

Direct naar: recentste dag

16 januari 2016

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer 2 weken oud. Ik hoop dat het voor al mijn bezoekers van de website een heel mooi jaar mag worden!


Met mijn viervoeters gaat alles goed.

Afgelopen weekend ben ik met Ike en Hanne Sophie naar de Felikatshow in Nieuw-Vennep geweest en ze hebben het weer goed gedaan! Ike won al weer de BIV, en versloeg brutaal ook de volwassen Britten. Hanne Sophie deed hetzelfde bij de driekleurtjes! Ike werd ook nog genomineerd voor BIS en last but not least kreeg hij de speciale prijs van de keurmeester als mooiste teddybeertje van de dag. Ik was weer super trots op allebei!

17 januari 2016

3 maanden na het overlijden van Nanoesch heb ik een ‘in memoriam’ geschreven, welke te lezen was in de Brittenkrant van de Brits Korthaar Club van Mundikat. Vandaag heeft dit verhaal ook een plaats gekregen op mijn website. Als eerbetoon aan Nanoesch die zo speciaal voor mij is geweest en nog is…

4 februari 2016

Vandaag is onze Sophie 11 jaar geworden! Een schat van een poes! Het afgelopen jaar heeft ze in Ike een maatje erbij gekregen, die twee zijn zo gek op elkaar en zoeken elkaar steeds op. Zo schattig om te zien!

13 februari 2016

Dit weekend was ik met Ike en Hanne Sophie op de Felikatshow in Zoetermeer. Ze hebben het weer fantastisch gedaan! Hanne Sophie werd beide dagen genomineerd voor BIS en Ike op zondag. Ze moesten toen tegen elkaar, maar verloren van een prachtig poesje uit België. C’est la vie!

27 april 2016

Op deze koude Koningsdag tijd om de website bij te werken.

Alles gaat hier zijn gangetje, er is niet veel nieuws te melden. Afgelopen weekend hebben we het showseizoen afgesloten met de North Sea Winnershow. Daar was ik alleen met Ike, voor het laatst in de juniorklasse. Hij werd genomneerd voor BIS en mocht dus weer op het podium staan, leuk! Met een prachtig keurrapport en een medaille gingen we weer naar huis.


Ike zal binnenkort, zoals gepland, worden gecastreerd.


Langzaam aan begin ik toch ook weer na te denken over een nestje, want tja, het kriebelt toch weer ;-)

Op zijn vroegst zal dit trouwens in het najaar gaan gebeuren en dan moet de natuur ons gunstig gezind zijn. Hanne Sophie’s moeder en oma werden echter beiden alleen in het voorjaar krols, dus in dat geval zal ik nog bijna een jaar geduld moeten hebben…


Hierbij nog een paar fotootjes van de show in Schiedam.28 april 2016
Vandaag kreeg ik weer zulke leuke foto’s Van Ids met zijn papa Superted! Ze hebben het samen zo goed naar hun zin, daar kun je als fokker alleen maar heel dankbaar voor zijn!


Lieve André, bedankt voor alle mooie foto’s en de goede zorgen voor Ids & Ted!

11 juni 2016

Onze Ike is inmiddels gecastreerd, en zijn halfzus Hanne Sophie kon daardoor van de pil af. Ze heeft alle benodigde gezondheidstesten met glans doorstaan, en mag als ze krols wordt naar een mooie kater.
Het zou leuk zijn als we in het najaar weer een nestje kittens zouden hebben, maar dat blijft afwachten.


Hanne Sophie, en haar beide broertjes Hidde en Happy Happy, alsook haar zus Holly Hobbie, hebben deze week hun eerste verjaardag gevierd. Het gaat gelukkig met alle vier heel goed, dat is altijd weer fijn om te horen.


Verder is er weinig nieuws te melden. Ik geniet van mijn zestal, en van een zomer zonder kittens, en daardoor meer tijd voor andere dingen. Zo ben ik volop in training voor de Nijmeegse Vierdaagse, die over 5 weken begint. Het is de 100e editie, dus toch wel een beetje bijzonder en de reden dat ik meeloop ;-)


14 juli 2016

Alles is rustig in de cattery. We wachten op de krolsheid van Hanne Sophie, hopelijk komen er dit jaar nog kittens…!

15 augustus 2016

Leuk nieuw, Hanne Sophie is zwanger van Hans Dampf von Haus Bavaria Cats (Byron)! Ze verwacht haar kittens rond 21 september. Het worden de eerste kittens van beiden, dus extra spannend.


17 september 2016

Het is bijna zover! Het zijn de laatste loodjes voor Hanne Sophie, nog even en we kunnen hier hopelijk weer genieten van kleine wondertjes. Mijn wachtlijstje voor een kitten is helaas vol.


22 september 2016

Vanochtend vroeg zijn de kittens van Hanne Sophie en Byron geboren. Hanne deed het prima en ontpopt zich al als een lieve mamma.

Voor meer informatie: zie het J-nest


11 december 2016

Gisteren ben ik na lange tijd weer eens met Ike naar een show geweest, en wel de Mundikat show in Uitgeest. Hij kwam voor het eerst in de castratenklasse uit. Dat deed hij heel goed, want hij werd genomineerd voor BIS en werd vervolgens unaniem door alle 5 keurmeesters gekozen tot BIS castraat kater categorie 3! Super trots!


Hidde en Happy Happy van het Kopstuk, katertjes die vorig jaar hier zijn geboren uit Djonneke en Superted, waren er ook. Het was voor hun de eerste show en natuurlijk moesten ze even wennen. Dat deden ze  gelukkig snel en beiden  deden het goed op de show en kregen een prachtig keurrapport. Wat was het leuk om 2 van mijn fokjes op een show te mogen zien!

22 december 2016

Vandaag zijn Joris en Jelle naar hun nieuwe baasjes vertrokken. Jasmijn verhuisd over een paar weken.

Op de ochtend dat ze vertrokken (natuurlijk) nog even een paar foto’s van hun drietjes gemaakt!

29 december 2016

Gisteren bericht gekregen dat Ike van het Kopstuk de titel "National Winner 2016" van categorie 3 kitten/jeugd heeft veroverd! Wat ben ik trots op hem! Zijn moeder Nanoesch heeft in 2011 dezelfde titel gewonnen. Heel mooi dat Ike dit nu ook is gelukt, zijn moeder heeft er zeker aan bijgedragen ;-)


31 december 2016
Het is al weer de laatste dag van het jaar. Een jaar wat voor mijn cattery gelukkig goed is geweest, na veel verdriet in 2015. Dit jaar vooral heel veel kunnen genieten van mijn zestal, een prachtig en gezond nestje gehad, en ook nog eens veel succes met Hanne Sophie en Ike op de shows behaald. Veel dus om dankbaar voor te zijn. Ik hoop dat we al dit goeds voort mogen zetten in 2017!


Ik wens alle bezoekers van mijn website een gezellige jaarwisseling toe en heel veel geluk en gezondheid in 2017, samen met uw viervoeters!