Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws 2017. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws 2017

Eerdere nieuwsberichten (2008-2016) vindt u in het submenu van deze pagina

Direct naar: recentste dag

21 januari 2017

Een week geleden is ook Jasmijn naar haar nieuwe baasjes vertrokken. Jelle en Joris zijn inmiddels onafscheidelijk van hun nieuwe speelkameraadje, hopelijk vindt ook Jasmijn snel haar plekje in de groep (zij is als enige verhuisd naar een (kleine) cattery.
De rust is hier weergekeerd, en je merkt aan de oudere poezen dat zij dat wel prima vinden.


Sinds ruim een week is het hier winter in Nederland, en dat leverde mooi plaatjes op van Ike in de sneeuw!

23 januari 2017

Gisteren ben ik met Ike naar de Felikatshow in Zoetermeer geweest en hij heeft het fantastisch gedaan!

Hij haalde zijn 2e CAP met een prachtig keurrapport maar bovenal werd hij genomineerd voor BIS, welke hij ook nog eens won, met 3 van de 4 stemmen! Hij was zo relaxed, heerlijk gewoon!


En, of het niet op kon, werd hij ook nog eens gehuldigd als National Winner 2016! Kortom, het was een feestje voor ons ;-)

2 februari 2017

Ons J-nestje is al enige tijd uitgevlogen, maar vandaag toch nog een foto-album gemaakt van hun laatste weken bij ons. Mooie herinneringen!

30 maart 2017

Er is op dit moment  niet zo veel nieuws te melden. We genieten van het mooie voorjaarsweer en met de katten gaat het allemaal goed.

Bij de Rasclub Brits Korthaar van Felikat heb ik recent nog wel voor zowel Hanne Sophie als Ike een beker in ontvangst mogen nemen. Hanne Sophie had over het showjaar 2016 de 4e plaats behaald bij de junioren poezen en Ike de 2e plaats bij de katertjes.

1 augustus 2017

Wat heb ik lang niets geschreven! Toch gaat alles hier gelukkig goed en kan ik hopelijk binnenkort goed nieuws vermelden. Als alles meezit verwachten we over een paar maanden weer kittens! Hanne Sophie heeft alle gezondheidstesten weer goed doorstaan en heeft vorige week een bezoekje aan de kater gebracht. Over een paar weken weten we of het gelukt is.


Met Ike ben ik de afgelopen maanden nog een paar keer naar de show geweest en alle keren wist hij het podium te halen! Hieronder nog een leuke foto, gemaakt tijdens de show in Almere.


Ook met Tico, Sophie, Donja en Djonneke gaat het goed, ze genieten van het buiten zijn in mijn afgeschermde tuin of luieren op de bank in de zon! Zie de mooie foto van mijn 12-jarige Sophie!

4 september 2017

Leuk nieuws, Hanne Sophie is zwanger! Eind september worden de kittens verwacht.

Zie verder de pagina ‘verwacht’


14 september 2017

Deze week, op 11 september, hebben we vrij onverwachts afscheid van Donja moeten nemen.

Ze had al jaren last van haar gewrichten (zeer waarschijnlijk artrose), maar haar klachten namen dit weekend zo toe dat ze alleen nog maar kon strompelen en ook niet meer op de bak kon komen. Er was geen kans meer dat dit zou verbeteren. Daarom heb ik besloten dat het genoeg geweest was voor haar.


Mijn lieve Donja, toen ze 3 was heeft ze een week op de IC in Utrecht moeten vechten voor haar leven. Ze redde het. Een jaar later kreeg ze tijdens de sterilisatie een ademstilstand, maar ook toen besloot ze dat het haar tijd niet was. Nu, 7 jaar later, is haar tijd wel gekomen.


Donja is bijna 11 jaar geworden. In 2008 kreeg ze een prachtig nest van 6 kitten, ons allereerste nestje! Met haar begon mijn cattery. We zullen haar heel erg gaan missen. Rust zacht lieverd.


Onderstaande foto is afgelopen zomer gemaakt, Donja genietend in het zonnetje. Zo wil ik haar graag blijven herinneren27 september 2017

Leven en dood liggen soms  dicht bij elkaar….

Gisterenavond zijn de kittens van Hanne Sophie en Ungaro geboren. Het zijn er 2 geworden, een blauw en een crème katertje. In het kittendagboekje kunt u alles over de tweeling de komende maanden volgen!