wpce7ee94d.png wp1ec6433e.png

Cattery Van het Kopstuk

Nieuws 2009

9 maart 2009

Met de lente in aantocht vond ik het tijd worden een nieuwe ‘nieuws pagina’ aan te maken.

Natuurlijk zijn via het submenu de gebeurtenissen en foto’s van de afgelopen jaren nog te

raadplegen. Hier een paar lentefoto’s:

13 maart 2009: gewoon een lieve foto ;-)

16 maart 2009

Gisteren ben ik met Unique van Black Lake naar de Felikatshow in Zwolle geweest. Omdat haar eigenaresse Joke Veltman van Cattery van Sonswyck deze dag verhinderd was had ze mij gevraagd of ik met Unique naar Zwolle wilde. Toen ik vorig jaar Unique voor de eerste keer zag was het gelijk ‘liefde op het eerste gezicht’ , wat een práchtige en lieve poes!  Ik vond het dan ook een hele eer dat ik haar mee mocht nemen naar de show...

Unique haalde in Zwolle haar 3e CAC en is nu dus Kampioen, ze won de BIV (van 9 lilac Britten), werd vervolgens genomineerd voor BIS en als klap op de vuurpijl won ze ook nog eens de BIS verkiezing. Als toetje ontving ze van de Rasclub Brits Korthaar een prijs voor BESTE POES. Wát een dag!  

Joke, van harte proficiat met deze prachtige resultaten!

In de castratenklasse won een halfzusje van Donja, Chanel van Claumel, óók nog de BIS. Nel, ook jij van harte gefeliciteerd!

30 maart 2009

Gisteren ben ik naar Anne-Sophie wezen kijken, het eerste poesje wat vorig jaar hier geboren werd. Ze woont nu in Rotterdam, bij Alette en Marjolein en natuurlijk haar brittenvriendin Juultje. Ze is inmiddels een flinke Brit geworden die het prima naar haar zin heeft en haar baasjes zijn maar wat gek op haar!.

10 april 2009

Vandaag precies een jaar geleden werd Donja voor de eerste keer moeder. De A-tjes vieren dan ook hun allereerste verjaardag. Proficiat, (Anne)-Sophie, Bo (Arthur), (Anne)-Neeltje, Poema (Alwin) en Amber (Amelieke).  Een dikke knuffel van ons allemaal!

                          Nét geboren                                                                  4 weken oud

Natuurlijk denken we vandaag óók aan onze Ajax, van wie we, nu al weer een half jaar geleden, afscheid hebben moeten nemen. We missen onze lieve kleine clown nog iedere dag, en als ik door de tuin loop is het soms nét alsof ik zijn lieve koppie weer achter de lavendelstruik zie opduiken...

We wachten nog op de vergeet-mij-nietjes, die op ‘zijn plekje’ in de tuin nu vast snel zullen gaan bloeien...

1 mei 2009

Eindelijk weer nieuwe foto’s gemaakt, althans, van mijn eigen poezen, want poezen van anderen, en dan vooral kittens, heb ik de laatste weken genoeg op de foto gezet ;-)

1 juni 2009

Jaaaaa, groot nieuws! Binnenkort komt Xeline bij ons wonen, een prachtig en lief blauw-crème poesje!

Xeline is net als Donja geboren bij Elly Fakkeldij van Cattery of Thorchham. Ik had me geen betere start voor dit poezenkind kunnen wensen, bedankt Elly!  

4 juni 2009

Op de welkomstpagina ook een paar fotootjes van Xeline gezet...

21 juni 2009

Vandaag weer even bij Xeline geweest. Wat is het toch een lief poesje!  Ze kwam iedere keer een knuffeltje bij me halen , doet daarnaast niets liever dan spelen en kan spinnen als de beste. Eind van de week komt ze dan toch éindelijk bij ons wonen!

5 juli 2009

Xeline is inmiddels gearriveerd en het gaat heel goed met haar. In de auto lag ze lekker te slapen, vervolgens kwam ze, eenmaal op het Kopstuk aangekomen, spinnend haar mandje uit om enthousiast al het nieuwe speelgoed uit te proberen. De kennismaking met de andere katten verliep ook best goed, alleen tegen Donja liet ze even weten wie er hier vanaf nu de baas is ;-) Binnen een paar uur had ze al lekker gegeten, was op de bak geweest en had voorzichtig ook al wat met Tico gespeeld, die het best leuk vindt, wat jong leven in huis! ‘s Avonds lagen ze alle vier heel relaxed te slapen in de huiskamer, alsóf ze nooit met zijn drieën waren geweest;-)

Nu het de komende week wat minder weer gaat worden zal ik weer aan de website gaan werken en natuurlijk ook een eigen pagina voor Xeline gaan maken.

7 juli 2009

Xeline heeft haar eigen pagina gekregen!

12 juli 2009

Xeline woont nu een week bij ons en het gaat hastikke goed met haar en de andere katten. Ze zijn helemaal aan elkaar gewend en soms lijkt het alsof ik niet één maar vier kittens in huis heb, zó lopen ze allemaal te dollen!

Hieronder nog een paar foto’s die ik deze week van haar heb gemaakt:

15 juli 2009

Stamboom van Xeline toegevoegd aan haar eigen pagina. Jeroen, bedankt weer!

22 juli 2009

Het gaat goed met Xeline. Ze is ontzettend ondernemend en haalt de nodige streken uit. Vooral met Tico kan ze af en toe ook lekker stoeien. Wat ook heel leuk is, is dat ze vanaf de 2e dag al heel fanatiek apporteert. Kortom, een heel lief en gezellig poesje. En zowaar, af en toe wil ze zelfs nog wel even stil zitten voor een foto!

17 augustus 2009

Het gaat allemaal goed hier.  Xeline woont hier nu al weer 6 weken en heeft helemaal haar plekje gevonden. Met Tico, Sophie en Donja gaat het ook prima. Donja is deze week van de pil af gegaan en ik hoop dat ze dit jaar nog een nestje mag krijgen.

De tunnel is het HELEMAAL!!! Met zijn vieren kunnen ze er eindeloos mee spelen. Op de foto rechts zit Sophie in de tunnel, Xeline probeert er onder te kruipen en Tico houdt alles in de gaten en slaat dan ineens toe. Dat dot Donja ook, ze wacht haar kans af, neemt een aanloop en roets dan in een noodgang door de tunnel. En dan begint alles weer van voren af aan...

Xeline is op de foto’s hieronder bijna 5 maanden. Ze slungelt een beetje maar dat hoort bij deze leeftijd. Ze weegt inmiddels 2,6 kilo.

29 augustus 2009

Als fotograferen je hobby is hoop je altijd op die éne foto...Vandaag maakte ik zo’n foto (ik hoop er nog meer te gaan maken, ha,ha). Het is een foto van Sophie die heerlijk in het zonnetje ligt te genieten. Het is voor mij een foto met, letterlijk en figuurlijk, een gouden randje...Dank je wel, Lieve Sophietje!

20 september 2009

Goed nieuws: Donja is zwanger van Spike van Black Lake! Eind augustus is ze bij Spike geweest en ze waren bijna direct smoorverliefd op elkaar ;-) Binnen een paar uur was ze niet alleen al meermalen gedekt door Spike, maar had hij haar ook al uitgebreid wassen. Dit is een paar dagen zo door gegaan....Weer thuis gekomen is ze hem nog minstens een week aan het roepen geweest, zo mistte ze haar nieuwe vlam.  Dus ja, het kon ook eigenlijk niet anders of het moest gelukt zijn....

Ze is nu 24 dagen zwanger en het gaat goed. Ze slaapt veel en is al een pond in gewicht aangekomen. Ik ben heel benieuwd wat voor kittens er uit deze mooie combinatie geboren zullen worden. Helaas moet ik nog zo’n 6 weken geduld hebben ;-)

De foto hieronder heb ik vandaag gemaakt. Ze ligt graag in dit heerlijke zachte mandje van de nieuwe krabpaal.

22 september 2009, 3½ week zwanger

5 oktober 2009

Gisteren ben ik met Xeline naar de Kitten/veteranen middag geweest van de Rasclub Brits Korthaar (Felikat). Het was een erg gezellige en goed georganiseerde dag, waarbij niet alleen de katten (het was tenslotte dierendag!) maar ook de deelnemers in de watten werden gelegd. 2 keurmeesters keurden de 37 kittens en 8 veteranen. Xeline werd gekeurd door Marianne Kuipers en behaalde een U1. Ze was vooral enthousiast over haar ronde koppie, grote ogen, prachtige staart en mooie dichte en korte vacht.

En natuurlijk har karakter! Op het keurrapport stond dan ook als opmerking: ‘bijzonder lief, alert karakter’ (Xeline nam niet genoegen met 1 speeltje, maar eiste er gelijk 2 op, en kreeg die ook van haar!).

Voor de verkiezing van BIV kwam ze er niet aan te pas, want mijn ‘kleine donderstraal’ is flink aan het slungelen, wat betekent een lang lijf met een in verhouding klein koppie. Voor haar leeftijd is ze erg groot(ze weegt ruim 3,5 kilo)...

Over 2 weken ga ik met haar nog naar de speciale Brits Korthaar show in Gorredijk, (zo’n bijzondere show moet je meemaken, toch?) maar daarna zal ik voorlopig niet meer met haar gaan showen. Laat ze eerst maar lekker groeien (in de breedte, ha,ha) en weer ‘in harmonie’ komen.

Donja is inmiddels 5,5 week zwanger en groeit en groeit...Ze is inmiddels al ruim een kilo aangekomen en het lijkt al wel alsof ze een voetbal heeft ingeslikt....Erg actief is ze dan ook niet meer, en ze is veel in de buurt van Tico of mijzelf te vinden (of allebei, zie onderstaande foto die ik, tijdens het typen van dit stukje, heb gemaakt!).

10 oktober 2009

Donja is nu 6 weken en 2 dagen zwanger en ze is dikkk!! Al ruim 1,5 kilo is ze aangekomen.....

Ze begint af en toe al naar plekjes te zoeken om te bevallen, dus de werpkist is inmiddels van zolder gehaald. Tico heeft besloten dat dit voorlopig ZIJN slaapplekje wordt!

18 oktober 2009

We hebben een nare week achter de rug....

Zo’n 10 dagen geleden begon Xeline flink te niezen en werd ziek. Ik heb haar direct apart gezet van de andere katten maar heb helaas niet weten te voorkomen dat afgelopen woensdag Sophie ziek werd en Tico en Donja donderdag volgden...Ze zijn allemaal aan de antibiotica.

Xeline is gelukkig bijna beter en ze loopt weer te rennen en vooral ook veel te eten, want ja, ze heeft natuurlijk wat in te halen!

Sophie niest bij vlagen vrij veel, maar is verder toch wel redelijk te pas.

Met Tico ging het echter vrijdagavond helemaal niet goed. Hij was flink ziek en had hoge koorts. Bij de dierenarts heeft hij een aantal injecties gehad en een infuus, waarna hij gelukkig toch al weer een stuk is opgeknapt.

Vanaf gisterenavond ging het echter ook met Donja minder, ze was met name misselijk en wou vanochtend niet meer eten. Zojuist heeft óók zij een infuus gehad. Gelukkig had ze geen koorts en de dierenarts vond dat ze, óndanks alles, in een hele goede conditie. We hebben besloten de antibiotica te stoppen, omdat dit waarschijnlijk de misselijkheid veroorzaakt. Door haar zwangerschap mag ze de meeste medicijnen niet hebben, en is het nu zoeken naar de juiste behandeling. Voorlopig wachten we even af en starten nog niet met een andere antibiotica.

De dierenarts was trouwens wél onder de indruk van haar dikke buik....We voelden de kittens duidelijk bewegen en Donja is de afgelopen dagen toch nog aangekomen. We hebben dan ook goede hoop dat de kittens van Donja’s ziek-zijn geen nadelige gevolgen ondervinden en duimen HEEL HARD dat ze hopelijk nog minimaal 10 dagen bij mams blijven zitten!

20 oktober 2009

Helaas weer geen goed nieuws. Donja gaat steeds verder achteruit en ze is vanavond opgenomen in de Dierenkliniek in Bennekom. Ondanks dat ze gisteren weer een infuus heeft gehad en gestart is met andere antibiotica werd ze vandaag toch alleen maar zieker. Vanavond bleek dat ze er een longontsteking bij heeft gekregen...

We proberen er alles aan te doen om haar er door heen te slepen, ook als dit ten koste van haar kittens gaat....

Tico en Sophie lijken wat vooruit te gaan, hoewel het wel een wisselend beeld blijft.

Xeline probeert mij er door heen te slepen, met al haar gekke capriolen en knuffels. Zij is gelukkig weer prima te pas, en ik hoop zo dat dat over een aantal (?) dagen bij de andere drie ook het geval zal zijn.

Het kan zijn dat ik vanaf 22-10 tijdelijk geen internetaansluiting meer heb, naast een telefoon die het ook al 1,5 week niet meer doet, met dank aan de KPN.. Het ontbreekt me aan tijd om dit nu op te lossen.

De website wordt dus mogelijk een tijd niet geupdate en mogelijk kan ik ook geen mails beantwoorden!

Ik hoop dat dit probleem ook weer spoedig opgelost gaat worden.

21 oktober 2001

Donja is vannacht met spoed geopereerd, ze was te benauwd, mede door haar dikke buik en omdat ze allemaal lucht in de darmen had. De kittens móesten er eenvoudig uit, anders had Donja de ochtend niet gehaald..Ze droeg 7 kittens, 4 poesjes en 3 katertjes. Ze hadden allen gewichtjes tussen 60 en 74 gram. Vanochtend is het 1e poesje overleden, zojuist de 2e. Langzaam gaan de kaarsjes uit...Dan kan ook niet anders op dag 53....Een wonder dat ze überhaupt leefden en zelfs gretig melk dronken vanmiddag en lawaai maakten...

De dierenarts vond Donja toch wel wat opgeknapt en ze is mee naar huis gekomen. Ik maak me echter onverminderd heel veel zorgen over haar, en ze zal vanavond waarschijnlijk terug gaan naar de kliniek..

22 oktober 2009, 00.30 uur

Vanavond heb ik Donja naar de intensive care van de Dierenfaculteit in Utrecht gebracht. Het gaat erg slecht met haar, maar we doen er alles aan om haar er door heen te slepen. Ze ligt in de couveuse, krijgt zuurstof en antibiotica via het infuus. Morgenmiddag mag ik bellen om te horen hoor het met haar gaat.

Wat de kittens betreft, leeft alleen Bikkel nog, een echte Bikkel dus! Hij was zojuist zelfs tieriger als vanmiddag. Ik ben begonnen met sondevoeding, om de 2 uur.  En dan maar kijken hoe ver we komen....

Iedereen heel hartelijk dank voor alle lieve mails en telefoontjes. Ik ben nog steeds online, en het is inmiddels 22 oktober. Duimen dat dat in ieder geval zo blijft!

22 oktober 02.00 uur

Een half uurtje geleden is mijn Bikkeltje in mijn handen overleden.

Ik ben helemaal kapot van alles en kan nu alleen nog maar hopen dat Donja het wél gaat halen en ook Tico en Sophie weer gauw helemaal gezond zullen zijn.

Samen gingen zij de Regenboogbrug over.....                        Mijn Bikkeltje wist het 24 uur vol te houden

22 oktober 2009 21.15 uur

Geweldig om te merken hoe iedereen met ons meeleeft!

Daarom even een update, ook al weet ik nog niet echt veel. Vanmiddag heb ik contact gehad met de dierenarts. Het ging toen erg slecht met Donja, ze had het benauwd en haar longen zaten vol vocht. Ze waren druk met de diagnostiek bezig. Ik word vanavond nog terug gebeld. Het wachten naast de telefoon is vreselijk, en nog erger is het om te weten dat Donja 90 km verderop voor haar leven vecht en ik niets voor haar kan doen. Het goede nieuws is dat ze er nog is....Wie weet zorgen alle positieve stralen die naar haar uitgezonden worden wel voor een wonder. Ik probeer positief te blijven!

De KPN heeft laten weten mijn nieuwe aansluiting waarschijnlijk morgen te zullen gaan leveren. Let wel, in de centrale, niet bij mij thuis. ..Het kan dus nog steeds gebeuren dat ik vanaf morgen niet meer online ben, de site niet meer kan bijwerken en geen mails meer kan lezen/beantwoorden. Ik moet er niet aan denken want al die lieve mails helpen wel hoor!

23.00 uur

He, he, eindelijk weer contact met Utrecht gehad. Er is nog geen verbetering in de toestand van Donja opgetreden.

Er is vanmiddag een echo van haar hart gemaakt, deze was prima. Daarna is er vocht uit de longen gepuncteerd en onderzocht, daaruit bleek dat er inderdaad sprake is van een ernstige longontsteking. Haar toestand wordt nog steeds geduid als ‘zeer kritiek’. We blijven heel hard hopen dat we Donja bij ons mogen houden.

23 oktober 2009

Vanmiddag heb ik eerst telefonisch overleg met de arts van Donja gehad. Er leek een heel lichte verbetering te zijn, maar haar toestand was onverminderd kritiek. N.a.v. dit gesprek heb ik besloten naar Donja te gaan, en daar verder te overleggen of behandelen nog zin heeft. In de tussentijd is een 2e internist bij Donja wezen kijken om te beoordelen of doorbehandelen nog een reële optie was. Deze arts vond van wel, gezien de toch licht stijgende lijn. Wel is heel duidelijk gezegd dat de kans dat Donja komt te overlijden beduidend groter is dan dat ze het haalt....Toen ik Donja in de zuurstofkooi een knuffel ging geven kwam ze gelijk overeind en deed een poging tot kroelen. Ze was duidelijk blij mij te zien en dat deed goed. Door deze inspanning werd ze echter weer meer kortademig en dat vond ik heel naar om te zien. Al met al een zeer moeilijk dilemma, moet ik Donja haar rust geven of toch nog een kans tot overleven?  Uiteindelijk heb ik toch voor het laatste gekozen. Ik ga haar in ieder geval zondag weer opzoeken, zonodig eerder. En blijf hopen...

24 oktober 2009

Zojuist heb ik contact gehad met de verzorger van Donja. Hij had haar 2 dagen niet gezien en vond haar wel wat vrolijker. Als ze haar verzorgen komt ze gelijk overeind en gaat knuffels geven (lief hè?).

Donderdag was ze echt alleen maar bezig met ademhalen en had ze nergens anders meer energie voor. Maar ze blijft heel benauwd, zeker als ze iets met haar doen. De uitslag van de kweek is binnen, en de bacterie die gevonden is, is gevoelig voor de antibiotica die ze krijgt. Dus dat is wel weer goed nieuws. Maar vanaf maandag eet ze al niet meer, en een voedingssonde durven ze niet aan omdat ze daarvoor onder narcose moet en ze zijn bang dat ze dat niet trekt. Het blijft al met al heel zorgelijk. Morgen om 12.00 uur ga ik weer naar haar toe. Ik hoop zó dat het dan wat beter gaat!

Lieve Donja, zet hem op meid! Als je eens wist hoeveel mensen er wel niet aan jou denken en positieve (Reiki)stralen naar je sturen!! Volhouden hoor. Morgen kom ik weer met je knuffelen.

25 oktober 2009

Hoera, nu heb ik dan toch echt GOED nieuws te melden! Het gaat véél beter met Donja! Ze is veel minder benauwd, er komt veel minder troep uit haar neusje en ze begint weer zelf wat te eten en te drinken!

Eten doet ze overigens nog alleen nadat ze haar via de canule in het bloedvat een beetje valium hebben gespoten. Maar toch, ze eet weer!!  Ze heeft ook meer aandacht voor de omgeving en is gewoon nu echt aan het opknappen. Daarom besloot ze vandaag om het infuus slangetje maar door te bijten ;-) Ik drink zelf wel, zal ze wel gedacht hebben ;-) Er is nu geen infuus meer aangesloten maar de canule zit er nog wel in voor medicatie en om evt.toch nog extra vocht te geven.

Wat een ongelooflijke opluchting, ik ben ontzettend blij!!!! Als de verbetering door blijft zetten zou ze wellicht in de loop van komende week (woensdag?) naar huis mogen.

Haar verzorger Marco had, nadat hij haar donderdag had verzorgd, niet gedacht dat ze er zaterdag, toen hij weer terugkwam, nog zou zijn....Wat heeft ze gevochten en wat ben ik blij dat ik doorgezet heb, ondanks al mijn twijfels vrijdag.... Samen met mijn zus Marijke ben ik vanmiddag weer naar haar toe geweest, en hebben met onze eigen ogen gezien hoe goed het met haar gaat en hoe goed ze door Marco verzorgd werd, klasse Marco! Hieronder nog een paar foto’s die we vanmiddag hebben gemaakt.

Hoera, na bijna 1 week eet ze weer!!!!!!                                Verzorger Marco doet wat hij kan voor Donja

26 oktober 2009

Vanmiddag heb ik weer telefonisch contact met de dierenarts van Donja gehad. Het gaat weer wat beter dan gisteren. Ze heeft nu een paar keer spontaan (zónder valium) wat gegeten en gedronken.

Wél is het infuus weer aangesloten omdat ze anders toch te weinig vocht binnen zou krijgen. Vanmiddag gaan ze bekijken of ze eventjes zonder extra zuurstof kan.

En vanavond, dan ga ik weer bij haar op bezoek! Ik neem allemaal lekkere hapjes voor haar mee, en haar eigen etensbordje, en dan hoop ik dat ze uit zichzelf gaat eten!

Helaas, dit laatste is niet gelukt...Ze reageerde ontzettend enthousiast toen ik de Feline Porta op haar bordje deed, maar ze at er niets van ;-(  Dat was wel even een tegenvaller. Maar verder was ze weer veel beter dan gisteren. Ze was nauwelijks benauwd meer, heel levendig, ging zich lekker krabben aan haar eigen krabpaaltje en zich wassen. Ook heeft ze veel meer belangstelling voor de omgeving, en moest ik oppassen dat ze niet de kooi uitstapte. Maar ja, het eten, dat moet natuurlijk wel weer goed op gang komen...

Vanmiddag had de arts een poging tot bloed prikken gedaan, dit was niet gelukt. Donja werd té kortademig door al de stress.  Daardoor was ook niet geprobeerd de zuurstof stop te zetten.

Ik heb aangegeven dat bloedonderzoek voor mij géén prioriteit heeft, wél dat Donja zo min mogelijk stress ervaart, zónder zuurstof kan ademen en weer gaat eten. Morgenmiddag heb ik weer overleg met haar behandelend arts.

27 oktober 2009

Donja is vanmiddag toch nog onverwachts thuisgekomen!

Vanaf gisterenavond was ze ineens zoveel opgeknapt, dat ze vannacht de zuurstof hebben uitgezet. Zonder extra zuurstof bleef het goed gaan.

Donja ging echter niet eten. De hoop is nu dat ze dit thuis wél gaat doen. Eind van de middag kwam ze thuis, en ze heeft vanavond inderdaad 2 keer iets gegeten! Ook heeft ze wat water gedronken. Het zijn kleine beetjes, maar het begin is er wel.

Ze is erg verzwakt en vermagerd, en ik heb dus nog wel echt een heel zieke kat thuis gekregen….

Hopelijk voelt ze zich morgen weer een beetje beter. Ik ben blij dat ik deze week vrij ben (een geplande vakantie, Donja zou eind van de week immers gaan bevallen…). Maar nu heb ik in ieder geval alle tijd voor haar.

28 oktober 2009

Hoera, ik heb Donja aan het eten gekregen! Ze heeft vandaag echt heel regelmatig kleine beetjes gegeten en gedronken, waarbij haar lievelingskostje een papje van Convalescence Support (een soort ‘astronauten voeding) vermengd met fijngemaakte antibiotica is. Het kon slechter... Verder ligt ze het liefst bij mij op schoot, of in het zonnetje. Al met al is ze de dag dus goed doorgekomen, na toch wel even een terugval na de enerverende dag van gisteren.

30 oktober 2009

Wat had ik nu graag geschreven dat de kittens van Donja vannacht geboren zouden zijn...Vandaag zou ze uitgeteld zijn. Ik heb erg naar deze week toegeleefd, en naar een winter met hopelijk veel kittengeluk.

Het heeft helaas niet zo mogen zijn. En het zal zeker nog een jaar duren voordat er misschien toch weer kittens hier geboren mogen worden maar of Donja dan weer de mamma zal zijn??? Ik weet niet of ik dat met haar ooit nog aandurf, haar gezondheid gaat voor alles!

En gelukkig kan ik over Donja wél een goed bericht schrijven want het gaat naar omstandigheden heel goed met haar! Ze eet inmiddels echt weer geweldig en is al een paar ons in gewicht aangekomen. Ze ziet er ook al beter uit en voelt niet meer zo eng mager. Wel is ze nog heel moe en zwak, en doet eigenlijk bijna niets anders dan eten en slapen. Beiden zijn goed voor haar herstel! Zojuist heeft ze echter samen met haar grote vriend Tico even met een veer gespeeld, heel rustig aan, maar ze mocht eventjes weer heel ‘gewoon’ KAT zijn!

Ook met Tico, Sophie en Xeline gaat het goed. Ze zijn in hun gedrag weer helemaal de oude, wél hoor ik af en toe nog een klein niesje.  Nog even en dan zijn ze alle drie klaar met hun antiobioticakuren, die 2 weken of langer hebben geduurd....

Voor Donja kan ik dat nog lang niet zeggen. Zij moet nog bijna 3 weken doorgaan met 2 verschillende soorten antibiotica. De Sinulox, die ze 2 maal daags moet innemen, gaat er makkelijk in, maar de Baytril helaas (nog) niet. Die heb ik daarom nog iedere dag gespoten maar ik hoop dat het uiteindelijk gaat lukken dat ze hem, verstopt in wat lekkers, wél als tablet gaat innemen.

Ik wil iedereen nogmaals hartelijk danken die de afgelopen weken, op wat voor wijze dan ook, met ons mee hebben geleefd! Ondanks het verlies van de kittens overheerst bij mij de dankbaarheid dat mijn lieve Donja het wél gered heeft en ze hopelijk bij ons nog heel oud mag worden! Ze wás al mijn poes met de gouden ogen, nu is ze ook nog mijn poes met een gouden randje geworden...

1 november 2009

Met Donja gaat het langzaam aan beter. Ze heeft haar oude eetlust terug en wordt schromelijk door mij verwend met lekkere en gezonde hapjes ;-) Het lukt nu gelukkig ook de AB in iets lekkers te verstoppen dus ik hoef haar niet meer te injecteren. Het lijkt ook alsof ze iets meer energie krijgt waardoor ze wat meer wakker is, af en toe rondloopt en voor het eerst weer in de klimpaal heeft gelegen.

Sinds dit weekend heb ik geen enkel niesje meer gehoord bij Tico, Sophie en Xeline dus dat is ook een opluchting.

Gisteren heb ik voor het eerst weer tijd en energie gevonden om van Xeline wat leuke foto’s te maken wat betekent dat het met mijzelf ook weer beter gaat ;-)

5 november 2009

Donja’s conditie wordt langzaam aan weer wat beter. Maar het zal zeker nog wel een aantal weken tot maanden duren voordat ze weer de oude is.

Komend weekend zijn zowel Donja als Tico jarig. Ik ben erg blij dat we deze verjaardagen kunnen vieren  en dit jaar zullen ze zeker (nog) extra verwend gaan worden!!!

Ik heb een nieuwe kittenpagina aangemaakt, en een pagina voor het B-nestje. Ze hebben alle zeven geleefd (wat al een wonder is voor kittens die rond dag 52-53 geboren worden), ik heb ze flesjes gegeven en gedaan voor ze wat ik kon doen. Dus ze horen gewoon op deze site, en het volgende nestje zal dan ook het C-nestje worden. Dat zal helaas nog wel een (klein) jaar gaan duren. Xeline is nog veel te jong om kittens te krijgen en als ik mocht besluiten het toch nog een keer met Donja te proberen wil ik haar eerst heel ruim de tijd geven om van alles te herstellen. Haar gezondheid gaat voor alles!

7 november 2009

Hoera, Donja is vandaag jarig! 3 jaar is ze geworden. Dit keer is het een extra speciale dag voor ons...

Lieve Donja, een héle dikke knuffel van mij en van heel veel andere mensen die met jou hebben mee geleefd de afgelopen weken!

8 november 2009

Vandaag is Tico ons feestvarken! 5 jaar is hij al weer geworden. Proficiat Grote Stoere Man van me!

Sinds Donja weer thuis is, is hij helemaal opgebloeid. Hij speelt met ‘zijn muis’ (voor alle duidelijkheid, niet Donja maar een speelgoedmuis...) enthousiaster als ooit tevoren en iedere avond kruipt hij helemaal tegen Donja aan om haar te laten weten hoe lief hij haar wel niet vindt.

Spike moet dit laatste trouwens maar niet lezen, want óók hij is maar wat gek op Donja...

Hij heeft gisteren al met een giga grote kaart laten weten dat hij hoopt dat ze nog eens bij hem langs komt, zodat hij haar weer lekker kan knuffelen. Nou, wij hopen ook dat dát er ooit nog in zal zitten!

Niet zo’n scherpe foto, maar ik vind hem wel heel schattig ;-)

Vanmiddag in de zon ook nog wat foto’s van Donja gemaakt. Wat is ze al weer een stuk opgeknapt, vergeleken met 2 weken geleden toen ze nog op de Intensive Care in Utrecht lag! Ze begint zélfs al weer een bolle kop te krijgen ;-)

14 november 2009

Donja loopt weer te rennen achter propjes papier aan! Het gaat dus goed met haar! Wel snottert ze nog heel iets en traant haar oog ook nog. Maar ook dat wordt steeds minder. Donderdag ga ik met haar voor controle naar de dierenarts en zal er zo nodig een longfoto worden gemaakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goede berichten gaan krijgen!

19 november 2009

Met Donja gaat het goed. Sinds zondag snottert ze niet meer en heeft ze ook geen tranend oogje meer. Vandaag ben ik met haar voor controle naar de dierenarts geweest, en die was heel tevreden. Het is nu alleen afwachten hoe het de komende week gaat, omdat ze sinds gisteren nog maar 1 soort antibiotica krijgt. Als de longontsteking tóch nog niet helemaal onder controle zou zijn, zou ze de komende week toch weer klachten kunnen krijgen. Dinsdag heb ik daarom weer telefonisch overleg met de DA.  Nou, maar duimen dat het goed blijft gaan. Met het andere scenario heb ik eerlijk gezegd ook geen rekening gehouden, want ze is in alles weer de oude. Ze is sinds ze thuis is ook al weer bijna een pond in gewicht aangekomen, en weegt nu 5,9 kilo!

29 november 2009

Het blijft gelukkig goed gaan met Donja! Aan niets merk ik meer dat ze nog maar een maand geleden zó

ziek is geweest. Ze is gewoon prima te pas en heel vrolijk en knuffelig met alles en iedereen ;-)

Wel vond mijn dierenarts het beter toch nog iets langer met de antibiotica door te gaan, maar nog 4 dagen en dan kunnen we dat hoofdstuk hopelijk toch echt sluiten. 120 antibioticatabletten heb ik haar in het totaal de afgelopen periode gegeven. Met behulp van de ‘truccendoos’ is dat gelukkig altijd zonder stress gelukt...

Verder heb ik deze week toch maar de externe flitser en het statief ingewijd, die ik besteld had vlak voordat hier de katten allemaal ziek werden. Bedoeld om de komende winter, bij slecht licht, tóch leuke foto’s van de kittens te kunnen maken... De foto van Donja op de homepagina heb ik met behulp van het statief en de flitser met een langzame sluitertijd gemaakt, voor een eerste keer was ik er niet ontevreden over. We oefenen verder ;-)

30 november 2009

Dit weekend maakte ik een foto van Donja in de zon.  En Donja’s ogen kleuren dan goud, daar kan geen flitser tegenop. Dus euh, de foto op de homepagina heb ik al weer vervangen, met dank aan het winterzonnetje. Hij is helaas wel overbelicht, maar haar ogen compenseren dit wat mij betreft ruimschoots....

3 december 2009

Hoera, Donja heeft gisteren dan toch éindelijk de allerallerlaatste antibioticatablet gehad! Nu maar hopen dat ze het zonder ook red....Vandaag is ze ook weer voor het eerst krols geworden, ik had liever gehad dat ze hier nog eventjes mee had gewacht, want een krolsheid vergt veel van een poes. Ze is gelukkig sterk gebleken.

6 december 2009

Nog even 2 fotootjes. Een waarop je mooi kunt zien hoe Donja weer terug is op haar oude gewicht en haar vacht ook al weer goed begint aan te groeien (ze is werkelijk aan alle kanten geschoren, voor de keizersnee, bloedonderzoek, echo, infuus, punctie...), en eentje van Xeline, die ook steeds boller wordt ;-)

Met deze twee samen gaat het ook steeds beter, nog even en ook zij liggen samen in één mandje!

12 december 2009

Nieuwe foto van Xeline op de homepage gezet. Wat wordt ze al groot he? Het gaat allemaal ook zo vlug. Want het lijkt nog maar zó kort geleden dat op een prachtige zomer dag een lief klein poesje bij ons parmantig uit het reismandje stapte.....

Vanavond nog even wat met de flitser ‘gespeeld’;-)

24 december 2009

Klik hier voor onze Kerstboodschap ;-)

wp8847a4c0_0f.jpg wpc5b946f2_0f.jpg wp80a7f5fb_0f.jpg wp6d7f944d_0f.jpg wp5470ad99_0f.jpg Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.