Nieuwjaar! Ik ben blij dat ik 2009 achter me kan laten, en mijn dromen heb ik meegenomen naar 2010...

Tijd dus voor een nieuwe nieuwspagina.

Ik wens alle bezoekers van mijn website een gelukkig en gezond 2010 toe, met hopelijk ook veel poezengeluk!

Vanmiddag had  ik vrienden op bezoek en Maarten heeft zich heerlijk uitgeleefd met mijn camera. Vooral Xeline was een gewillig fotomodelletje ;-) De foto op de homepage is door hem gemaakt, prachtige foto he? Hieronder nog een paar foto’s. Maarten, hastikke bedankt, ze zijn top geworden!

1 januari 2010

Direct naar: recentste dag

wp1c8944c9_0f.jpg wp3fcb28fb_0f.jpg

Nadat het bezoek weg was en ik de foto’s aan het uitzoeken was kropen Tico en Donja gezellig bij me op de computertafel. Tico kreeg een uitgebreide wasbeurt van zijn grote vriendin. Wat ben ik blij dat we Donja er door heen hebben weten te slepen, nadat ze een paar maanden geleden zó ziek was geworden. Het heeft me een vermogen gekost maar zeg nou zelf, zulke momenten als vanmiddag zijn toch goud waard!

7 januari 2010

Dus toen Arnhem vanochtend opnieuw bedekt was met een vers laagje sneeuw heb ik de tuindeur opgezet. Tico liep zonder pardon naar buiten en vond het allemaal erg leuk. De andere 3 waren in eerste instantie wat voorzichtiger maar vonden het uiteindelijk ook fijn om éindelijk weer eens buiten te zijn en voor het eerst sneeuw aan hun pootjes te voelen. Uiteraard (...) heb ik wat foto’s gemaakt, helaas zat er geen leuke foto van Tico bij. Misschien volgt er nog wel een herkansing ;-)

21 januai 2010

Het is vandaag precies 3 maanden geleden dat Donja haar 7 kittens verloor en ik haar doodziek naar Utrecht heb moeten brengen. Gelukkig heeft Donja het zelf wél overleefd en is ze inmiddels weer aardig opgeknapt. Vanochtend zat ze zo mooi op de piano dat ik er snel een foto van heb gemaakt. Zo’n moment mag je niet missen, toch...? De linker foto is in november gemaakt. Aan haar vacht is heel mooi is te zien hoe ze aan het herstellen is.  In november zat ze lekker in het zonnetje, die ontbrak vandaag, vandaar het kleurverschil.

wp2bf0b6dd_0f.jpg

1 februari 2010

Gisteren ben ik wezen kijken op de Neocat show in Utrecht. Een grote show met wel zo’n 180 Britten!

Bijna na iedere show die ik bezoek kom ik wel weer met iets leuks voor de katten thuis...Dit keer ben ik bezweken voor een zgn. “Weazel ball”.  Het werkt op een batterij en als je hem aanzet is het net alsof een wezel achter een bal aanrent. De poezen vonden het ding erg spannend, in het begin ook wel een beetje eng, maar met zijn vieren waren ze al met al een flinke poos zoet met dat gekke bewegende ding wat de hele kamer rondtolde. Ze zouden eens indutten hier op het Kopstuk ;-)

wpa0422965_0f.jpg wp45204f4d_0f.jpg wp0dce6856_0f.jpg

4 februari 2010

Onze Sophie is vandaag jarig! 5 jaar is ze al weer geworden. En nog steeds superlief! Het afgelopen jaar heeft ze er een speelmaatje bij gekregen, want Xeline en zij zijn een geweldig ‘setje’ ;-) Ze rollebollen, wassen en spelen heel wat af samen, een genot om te zien!  Ik hoop dat Sophie het komende jaar ook weer mag gaan ‘moederen’ over de kittens die hier hopelijk geboren gaan worden. Wat is het toch jammer dat zij zelf nooit kittens heeft mogen krijgen...Ze zou een super moederpoes geweest zijn, dat weet ik zeker!

11 februari 2010

Vanmiddag in het zonnetje leek het binnen zowaar een beetje voorjaar, hoe ijzig koud het buiten ook was... De poezen genoten ervan zoals alleen poezen dat kunnen...

22.00 uur: Xeline heeft écht het voorjaar in haar kop, zojuist is ze voor de eerste keer krols geworden, prrrr.....

7 maart 2010

Binnen lijkt het wel voorjaar maar oh, wat was het weer koud vandaag!!! Mijn viertal wil dólgraag naar buiten en ik zelf snak ook, net als 16 miljoen andere Nederlanders, naar het voorjaar!!!

Dan tóch maar binnen weer een paar fotootjes genomen...

wpc08af69e_0f.jpg

Wanneer mogen wij nu éindelijk weer naar buiten?

Maar ik geef eerlijk toe dat dit ook niet verkeerd is....

En dit ook niet!

19 maart 2010: als dit geen VOORJAAR is!!!!!

wp5eefbda2_0f.jpg wpbec14435_0f.jpg

25 maart 2010

Hoera, Xeline is vandaag voor het eerst jarig! Ze is een groot deel van de dag lekker buiten geweest en vanavond krijgt ze natuurlijk een verjaardagsmaal ;-)

1 april 2010

Deze week ontving ik van de baasjes van Poema (Alwin van ons A-nestje) deze prachtige paasgroet

Bedankt Atie en Rolf! Alle bezoekers van mijn site wens ik gezellige Paasdagen toe..

wp5bd170b5_0f.jpg

8 april 2010

Tweede Paasdag ben ik met Xeline hier in Arnhem naar de Paasshow van Mundikat geweest. Xeline kwam voor het eerst in de open klasse uit. Ze kreeg een U2 met een prachtig keurrapport inclusief “hartje” van keurmeester Eric Reijers. Hij vond haar een veelbelovende en heel lieve poes.

We hebben ook DNA-testen afgenomen. Over een paar weken hoop ik te weten of ze al dan niet het langhaargen en de chocolatefactor draagt, en, natuurlijk veel belangrijker, of ze PKD negatief is. Het zijn de eerste stappen op weg naar hopelijk eindelijk weer een  nestje in het najaar. Over de kater ben ik nog niet uit. Wat is het moeilijk kiezen als je eigenlijk wel 4 katers erg leuk vindt ;-)

“Exellent strong body, ex. muscle tone”          Xeline en broer Xantos worden vermaakt met een hengeltje

10 april 2010

Vandaag 2 jaar geleden werd ons A-nestje geboren. Dat was een geweldige ervaring.

Anne-Sophie, Poema (Alwin), Anne-Neeltje, Amber (Amelieke) en Bo (Arthur), van harte proficiat met jullie verjaardag. Dat jullie maar lekker verwend mogen worden vandaag!

Natuurlijk denken we op deze dat ook terug aan de kleine Ajax, die nog geen half jaar mocht worden.

Ij blijft echter altijd een beetje bij ons, samen met de 7 kittens van het 2e nestje van Donja. Op het plekje waar ze begraven liggen, en ik de as van Ajax heb uitgestrooid, bloeien de viooltjes uitbundig!

wp74dc28d8_0f.jpg

Hieronder een foto van ‘moeder’, lekker genietend van het heerlijke voorjaarsweer.

En dit keer eens gefotografeerd met haar stralende ogen dicht, want zo ziet ze er ook zó lief uit ;-)

18 april 2010

Vandaag zó’n mooie foto van Donja gemaakt dat ik hem maar eens lekker groot op haar eigen pagina

heb gezet!

25 april 2010

De DNA testen van Xeline zijn binnen. Ze is PKD negatief en draagt de langhaarfactor. De choc factor draagt ze niet, dus helaas geen lilac kittens in de toekomst!

20 mei 2010

Al  wéér een nieuwe foto van Donja op de homepage gezet...Het lijkt wel alsof ze iedere week mooier  wordt, al ben ik me ervan bewust dat ik niet helemaal objectief ben ;-) Maar ik ben heel blij dat het met de poes waar ik zoveel zorgen om heb gehad nu weer zó goed gaat. Als alles volgens plan verloopt zal ze dit jaar weer een nestje mogen krijgen. Dat geldt ook voor Xeline. In juni zullen ze eerst allebei HCM getest gaan worden.

Hieronder nog een mooie foto van Xeline en Sophie, die net als hun vrouwtje genoten van het mooie lenteweer van vandaag.

wpb25c8957_0f.jpg wpe057d9b8_0f.jpg

5 juni 2010

Toen ik vandaag thuis kwam na een (lange) wandeling wachtte me een verrassing...De nieuwe ‘KatteKwats’, het tijdschrift van Felikat’s  Rasclub Brits Korthaar, lag op de deurmat en wie prijkte er op de cover: Donja! Nou, dat was natuurlijk super leuk en ik ben erg trots op haar ;-)

wp283fd302_0f.jpg

10 juni 2010

Vandaag ben ik met Donja en Xeline voor de HCM-testen naar Melinda Schmidt in Renkum geweest. Het zag er gelukkig allemaal weer prima uit. Xeline is voor de 1e keer negatief getest en Donja inmiddels voor de 3e keer. Xeline vond het in het begin best een beetje spannend maar toen Melinda haar na afloop even lekker onder haar kinnetje aaide was het ijs gebroken en begon ze haar uitbundig te wassen! Wat lief he?

2 augustus 2010

Vandaag heb ik toch wel súperleuk nieuws te melden, Xeline is ruim 3 weken zwanger van ch. Winnetou van Black Lake! Rond 11 september is ze uitgeteld en wordt hier hopelijk éindelijk weer een gezond nestje kittens geboren! Ik verheug me er erg op.

Onderstaande foto’s zijn de afgelopen dagen gemaakt. Xeline brengt haar dagen het liefst liggend op een van de tuinstoelen door, daarbij alles wat fladdert, vliegt of kruipt in de gaten houdend...

wpcacde8be_0f.jpg wpffcf005e_0f.jpg

Cattery Van het Kopstuk

23 augustus 2010

De afgelopen weken ben ik geplaagd door hardnekkige computer problemen, waardoor ook de site een aantal weken niet is bijgewerkt. Helaas werkten een aantal koppelingen niet meer, waardoor ik de site niet goed meer aan de praat kreeg. Om een lang verhaal kort te maken, dit weekend ben ik begonnen de site helemaal opnieuw te maken...Met gelukkig veel kopieer- en plakwerk, dat nog wel!

De hoofdpagina’s werken inmiddels weer, de subpagina’s nog niet (moet ik nog maken). Ik zal de site z.s.m. weer helemaal bijwerken.


Het leuke nieuws is dat het met Xeline prima gaat en ze al een heerlijk buikje begint te krijgen. Nog maar 2,5 week te gaan! Ik zal deze week, als ik weer wat meer tijd heb..., foto’s van haar dikke buik maken!


26 augustus 2010

Zoals beloofd hier foto’s van zwangere Xeline. Het is vandaag dag 49 van haar zwangerschap. Het kan niet lang meer duren voordat ik de kittens kan zien bewegen, altijd weer een mooi moment!

De site is weer een stukje verder bijgewerkt, oa.met de pagina's van Donja en Xeline, en het kittendagboek

van het A-nest.

Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws

31 augustus 2010

Inmiddels zijn de pagina’s van Tico en Sophie ook weer online. Het heeft toch óók voordelen als je een site opnieuw moet maken. Ik heb hun fotoalbums weer eens opnieuw bekeken en de mooiste foto’s en of momenten in hun ‘kattenbestaan’ hebben een plekje op hun pagina gekregen. Ik hoop dat er nog veel foto’s zullen volgen van deze twee die mij beiden zo dierbaar zijn...


1 september 2010

Om vast ‘in de stemming’ te komen een leuke foto van Tico met Anne-Neeltje, een poesje uit ons allereerste nestje, op de homepage. Ik vind het zelf een erg grappige foto. Een ‘stoere’ kater van 8 kilo en een klein kittentje van pakweg een pond die met elkaar kennismaken....

Met Xeline gaat het goed. Vanavond zag ik voor het eerst de kittens heel duidelijk bewegen, super!


4 september 2010

De foto op de homepage is al weer vervangen, want Xeline lag vanmiddag zo heerlijk languit in het zonnetje dat ik niet kon laten daar een foto van te maken...


9 september 2010: drukte rondom de werpkist ;-)

Xeline zit nu op dag 63 van haar zwangerschap en alles is nog rustig. Het gaat allemaal goed en we zijn in blijde afwachting...

Voor de werpkist heeft ze niet veel belangstelling, Tico en Donja des te meer!


Naar boven

Ik hoop dat mijn volgende foto de ‘inhoud van deze buik’ laat zien ;-)


11 september 2010

Xeline is vannacht in 2 uur tijd bevallen van 6 kittens! Nadere info volgt.

12 september 2010

De kittenpagina is bijgewerkt!


14 september 2010

Tot mijn spijt heb ik Donja vandaag moeten laten steriliseren. Zij had sinds 3 weken een baarmoeder ontsteking die onvoldoende reageerde op injecties en antibiotica. We hadden nog de baarmoeder kunnen gaan spoelen maar ik vond dat ik dát Donja niet meer aan kon doen, ze heeft het afgelopen jaar al meer dan genoeg meegemaakt...De gezondheid en welzijn van mijn poezen gaat voor alles.

Ze ligt nu bij te komen van de ingreep.


16 september 2010

Het gaat heel goed met Donja! 12 uur na de ingreep was er al niets meer aan haar te merken  en was ze blij dat ze weer mocht eten ;-)


10 oktober 2010

Een héél leuk nieuwtje: vorige week is Nanoesch van Sonswijck bij ons komen wonen!

Nanoesch is een prachtig blauw-crème poesje wat bij mijn vriendin Joke Veltman is geboren.
Ik vind haar prachtig qua type, ze heeft daarnaast een heel lichtblauwe vacht en ook nog eens een gouden karaktertje. Tel daarbij op dat ze uit heel mooie lijnen komt en jullie zullen begrijpen hóe blij ik met haar ben!


Het was natuurlijk wel even spannend, een poesje erbij terwijl Xeline op dit moment kittens heeft. Maar het is heel goed gegaan. Nanoesch hoefde nauwelijks te wennen en met de andere 4 Britten ging het ook snel goed. Ook Xeline accepteert haar helemaal, en ze vindt het prima dat Nanoesch heel vaak bij de kittenbox te vinden is. Vanmiddag speelde ze zelfs met Binky, zó leuk. En Tico is met zijn 2e jeugd bezig, zo kan hij met haar lopen dollen...

Joke, heel veel dank voor dit poezenkind. Binnenkort krijgt ze uiteraard haar eigen pagina, nu maar vast wat foto’s:

            5 weken                                                                                     7 weken


En hieronder foto’s die bij mijn thuis zijn gemaakt, de afgelopen week (14 weken):

21  oktober 2010

Het is vandaag precies 1 jaar geleden dat mijn dierenarts moest besluiten de kittens van Donja via een keizersnee geboren te laten worden, 10 dagen te vroeg....Het was een schitterend nestje van 7 kittens die helaas allen binnen 24 uur de regenboogbrug overgingen. Diezelfde dag bracht ik Donja naar de Intensive Care van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waar dagen lang voor haar leven is gevreesd. Het was een gitzwarte dag in mijn fokkersbestaan...


Hoe anders ziet het er nu, een jaar later, bij mij uit. 5 kittens dartelen hier door de woonkamer en Donja is weer helemaal gezond geworden.  Toch ben ik in gedachten regelmatig bij die verdrietige oktoberweken van 2009...


12 december 2010

Het was een super weekend!

Nadat gisteren 5 lieve en gezonde kittens naar hun nieuwe baasjes zijn verhuisd, met niets dan blijde gezichten, kon ikzelf vandaag ook heel blij kijken....Voor het eerst ben ik met Nanoesch naar de show geweest, in Groningen, en ze haalde niet alleen een U1, maar won daarnaast de BIV (waarbij ze het op moest nemen tegen volwassen poezen!!) en werd als klap op de vuurpijl óók nog BIS in de kittenklasse 3-6 maanden!!!! Ik kon mijn geluk niet op ;-) De Finse keurmeester was helemaal wég van haar en wou haar al van mij kopen ;-))

Natuurlijk ben ik supertrots op haar.

Naast deze prijzen was het ook geweldig om te zien hoe relaxed Nanoesch op de show was. Ze genoot van alle aandacht, wou  alsmaar spelen en stal óók met haar vrolijke gedrag de show.


De eerste berichten van de nieuwe kittenbaasjes zijn gelukkig ook best positief, ze beginnen allemaal al te wennen in hun nieuwe huisje. Van Bikkeltje, die nu  Mochi heet, heb ik ook al een heel leuk filmpje gekregen waarop hij met zijn nieuwe vriendinnetje speelt, komende dagen zal ik het een en ander op de site zetten, nu eerst even bijkomen...


13 december 2010

Mochi (Bikkeltje) aan het spelen met Matcha!


26 december 2010

De kittens zijn nu ruim 2 weken het huis uit en ik krijg niets dan enthousiaste mails en leuke foto’s van

De nieuwe kittenbaasjes. Het gaat met alle 5 prima en ze zijn allemaal goed gewend in hun nieuwe huis.


27 december 2010: een moeilijke beslissing

Tot mijn grote spijt heb ik vandaag moeten besluiten een nieuw huis voor Xeline te gaan zoeken.

Zij accepteert Nanoesch helemaal niet en Nanoesch wordt steeds banger voor haar. De laatste dagen is

de situatie echt onhoudbaar geworden. Omdat Xeline ook nooit vriendjes met Donja is geworden,  heb ik besloten Xeline te herplaatsen. Hoe naar ze ook tegen Nanoesch doet, het is verder écht een schat van een poes, die heel graag knuffelt en speels is en  voor haar kittens was ze superlief.

Xeline mag niet vrij buiten rond lopen. Een afgezette tuin of ren zou natuurlijk wél heerlijk voor haar zijn!


Als u denkt haar een goed en blijvend thuis te kunnen en willen geven, neemt u dan contact met mij op:

Tel. 026 -3232 840.

29 december 2010

Voor Xeline heb ik een heel goed huis gevonden bij een wat ouder echtpaar. Zij zijn super blij met haar.

Het afscheid was moeilijk  maar ik troost me met de gedachte dat dit voor mijn vijftal de beste oplossing was.

De ‘officiële’ BIS foto, samen met haar fokster en mijn vriendin Joke Veltman