Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws

Cattery Van het Kopstuk

Direct naar: recentste dag

13 januari 2012

Op vrijdag de 13e kregen we wel een heel leuk bericht: Nanoesch heeft de Mundikat ProPlan Award 2011 gewonnen!!
Van alle katten van alle rassen heeft Nanoesch het afgelopen jaar op de Mundikat shows de meeste punten gehaald. Ze werd in 2011 dan ook 4 keer BIS tijdens de Mundikatshows.  Ik ben hastikke trots op haar! Op de show in Gorredijk zal de prijs uitgereikt worden.


16 januari 2012

Nóg meer prijzen voor Nanoesch. Gisteren heeft ze tijdens de Felikatshow in Haarlem het certificaat “National Winner” mogen ontvangen. Een officiële FiFe titel die op haar stamboom en op die van haar nakomelingen komt te staan.  Daarnaast haalde ze haar eerste CACGIB met al weer een prachtig keurrapport!

24 januari 2012

Een heel leuk filmpje op de website van Mundikat!!


13 februari 2012

Gisteren ben ik met Nanoesch naar Gorredijk gegaan om de prachtige Mundikat ProPlan Award in ontvangst te mogen nemen. Ik ben ontzettend trots op deze mooie prijs!
Nanoesch heeft het weer heel prima op de show gedaan. e haalde haar 2e CAGCIB, won de BIV maar verloor nipt de strijd om de nominatie, van een prachtige blauwe poes die net wat verder in haar ontwikkeling is.  De keurmeester zei na haar beslissing direct dat ze verliefd geworden was op Nanoesch en dat ze haar de Special Judge Award toekende. Ze schreef er prachtige woorden op... Voor Nanoesch was dit nu  écht voorlopig de allerlaatste show, hard duimen dat ze binnenkort eindelijk krols mag gaan worden!

29 februari 2012

Tijdens de jaarvergadering van de Brits Korthaar Club van Mundikat heeft Nanoesch maar liefst 3 awards ontvangen:

     2e plaats kittens

     5e plaats volwassen poezen en katers

     3e plaats in het algemene klassement

Wat was ik weer trots op haar!

3 maart 2012

Vandaag hield de Rasclub Brits Korthaar van Felikat zijn jaarvergadering en werden er prijzen uitgereikt voor alle katten die de top 20 hadden gehaald.

En weer viel Nanoesch in de prijzen:

      1e plaats kittens

     3e plaats volwassen poezen


2011 was een topjaar op showgebied voor Nanoesch. Voor 2012 hebben we andere plannen, we hopen over een paar maanden kittens te mogen verwelkomen!

                                                                                                      Alle Awards 2011 op een rijtje!

18 april 2012
Vandaag goed nieuws te melden: Nanoesch is zwanger van Spike van Black Lake! In het Pinksterweekeinde worden de kittens verwacht.


22 april 2012

Van René & Daniëlle kreeg ik vandaag een enthousiast mailtje over Luna (Catootje van het Kopstuk), een van de blauw-crème poesjes van Xeline en Winnetou. Het gaat heel goed met haar en haar baasjes zijn door haar helemaal ‘Brittofiel’ geworden.  Misschien krijgt ze er binnenkort wel een speelkameraadje bij...Ze stuurden een paar leuke foto’s mee!


13 mei 2012

Nanoesch is  inmiddels 7 weken zwanger, nog 2 weken te gaan.
Het gaat allemaal goed en haar (bescheiden) buikje groeit gestaag.

                  6 weken zwanger                                                                                7 weken zwanger


26 mei 2012

Het is dag 64 van de zwangerschap van Nanoesch. Het gaat goed met haar, ondanks de warmte. Ze doet het gewoon rustig aan, net als Tico, Sophie en Donja!  Ik heb al een paar dagen vakantie en wacht in spanning af op wat komen gaat...

28 mei 2012

Nanoesch is vannacht bevallen van 3 kittens. Het was een zware bevalling en 1 kitten kwam helaas dood ter wereld. De overige 2 kittens, een crème katertje en een blauw poesje, doen het gelukkig goed. Nanoesch lijkt snel aan het moederschap te wennen. Zie voor het kittendagboekje en (natuurlijk!) foto’s de kittenpagina.

Tijdens de bevalling, het poesje is inmiddels geboren                                  een aantal uren later


17 september 2012

In het kittendagboekje van het D-nestje heeft u de ontwikkelingen van Djonneke & Diamond kunnen volgen.

Inmiddels zijn ze 16 weken oud en ben ik gisteren voor het eerst met Djonneke naar de show geweest, de Felikatshow in Schiedam. De keurmeester was helemaal verliefd op haar en ze kreeg de BIV van maar liefst 10 blauwe kittens/junioren! Ook werd ze genomineerd voor BIS en had ze een keurrapport om te zoenen.  Ik ben hastikke trots op haar!

22 september 2012

Gisteren is Diamond verhuisd naar zijn nieuwe baasjes in Zweden. Zijn nieuwe baasje kwam hem zelf ophalen en we hebben een gezellige dag samen gehad. Diamond heeft het erg getroffen met haar!

Djonneke blijft bij ons wonen. Ze moet er erg aan wennen dat haar broertje hier niet meer is. Ze waren bijna 17 weken onafscheidelijk...

12 oktober 2012
Met Diamond gaat het heel erg goed! Hij is helemaal gewend aan het Zweedse leven en heeft sinds kort een nieuw speelmaatje gekregen; een blauw-wit poesje, iets jonger dan hijzelf is. Hij is net zo gek op haar als ie op zijn zus was en ze zijn ook altijd samen.  Ik heb schitterende foto’s van hem gekregen, deze zal ik binnenkort op de site plaatsen.


22 oktober 2012

Gisteren ben ik met Djonneke en Nanoesch naar de Mundikatshow in Uitgeest geweest. Djonneke haalde een U1. Nanoesch won de BIV en werd ook nog een BIS, helemaal geweldig! Het was haar 1e show na haar nestje, en dan gelijk weer zulke mooie resultaten, super!

11 november 2012

Donja en Tico zijn deze week respectievelijk 6 en 8 jaar oud geworden. Gefeliciteerd lieverds, dat jullie nog maar lang zullen leven!

21 november 2012

Afgelopen weekend haalde Nanoesch haar 10e BIV op de Felikatshow in Nieuwegein en werd ook nog eens genomineerd voor BIS! Djonneke haalde U1 (van 4 kittens) en had een prachtig keurrapport.


8 december 2012

En toen lag er sneeuw!

23 december 2012

Afgelopen vrijdag ben ik naar München gevlogen om daar een heel mooi crème katermannetje op te halen: Joshua;s cream Luis Gassion vom Wernerwald! De reis is heel goed verlopen en nu, 2 dagen later, is hij al helemaal ingeburgerd bij ons. Het is een heel lief en aanhankelijk katertje die echt héél hard kan spinnen! Ik ben erg blij met hem. Hij heeft ook al zijn eigen pagina gekregen, klik hier


Hieronder de eerste foto’s:

De 1e kennismaking, op de luchthaven in München                       een dag later ‘poseert’ hij al voor onze kerstboom!

7 januari 2013

Diamond van het Kopstuk heeft het dit weekend heel goed gedaan op de show in Zweden. Zaterdag werd hij genomineerd voor BIS en zondag wérd hij BIS!  Ik ben natuurlijk erg trots op hem en blij voor zijn eigenaar Caroline Hellström!

Helaas kan ik door problemen met mijn websiteprogramma op dit moment geen foto’s uploaden maar een mooie foto van Diamond zoals hij nu is (een echt beertje!) houden jullie van mij tegoed!


10 januari 2013

De stambomen van Djonneke en Louis zijn toegevoegd,


15 januari 2013

Nanoesch en Djonneke hebben het heel goed gedaan op de Felikatshow in Nieuw-Vennep, afgelopen weekend.

Nanoesch werd opnieuw BIV en ze heeft er nu een titel bij: DVM! Dit houdt in dat ze 10 keer BIV is geweest (het was zelfs al haar 11e BIV maar er moet minstens 2 jaar zitten tussen de 1e en laatste BIV),  Daarnaast werd ze óók nog genomineerd voor BIS. De concurrentie was groot, en ze won deze niet. Maar desalniettemin natuurlijk weer een prachtig resultaat!

Haar dochter Djonneke deed het ook geweldig. Ook zij werd BIV bij de junioren 6-10 maanden en ze werd ook nog een BIS!! Wat geweldig en leuk, zeker omdat haar broer Diamond een week geleden óók al BIS werd!