Nieuws 2013

Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Direct naar: recentste dag


22 januari 2013

Afgelopen weekend ben ik met Nanoesch naar een show in Rheda-Wiedenbrück (Dld.) geweest waar ze beide dagen haar CAGCIB haalde. Nanoesch is nu Groot Internationaal Kampioen! Beide dagen werd ze óók nog eens genomineerd voor BIS én ze won de BIV op zondag. Het was een heel gezellig weekend in een prachtige lichte showhal waar Nanoesch en ik het allebei naar onze in hadden.De foto rechtsonder is gemaakt door Dirk Bodderas  van lokale krant: WESTFALEN-BLATT.


16 februari 2013

Nanoesch heeft de afgelopen week bij Spike van Black Lake doorgebracht! Ze is heel goed gedekt, en hopelijk zullen er half april weer kittens bij ons worden geboren.
17 februari 2013

Djonneke heeft het weer heel goed gedaan op de show, dit keer in Hilversum. Ze haalde een U1, werd BIV en óók nog eens genomineerd voor BIS. Het was een gezellige show.

23 februari 2013

Nanoesch is vanmiddag weer in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse uitreiking van de RBK Awards van de Rasclub Brits Korthaar van Felikat. Een mooie 2e plaats bij de poezen was er voor haar.


1 maart 2013

Hoera, Nanoesch is zwanger! De kittens worden rond half april verwacht.


7 maart 2013

Ik kreeg vandaag nog een erg leuke foto van de show in Nieuw-Vennep, in januari van dit jaar. Djonneke werd toen voor het eerst BIS en dat ik daar blij mee was kun je wel op de foto zien ;-)

17 maart 2013

Het gaat hier allemaal goed. Nanoesch is bijna 5 weken zwanger en ze begint al een aardig buikje te krijgen.

Verder hebben we deze week een nieuwe krabpaal gekregen en het lijkt erop dat mijn zestal er tevreden mee is ;-)


10 april 2013

Het is vandaag 5 jaar geleden dat ons allereerste nestje werd geboren.  Donja kreeg maar liefst 6 kittens, Anne Sophie, Anne Neeltje, Ajax, Alwin, Arthur en Amelieke.  Cattratice Columbus, de mooie blauwe kater van Fenny Rensen, was de vader.  Ik heb erg van ze genoten. Verdrietig was wel dat we na een half jaar al weer afscheid moesten nemen van Ajax. Natuurlijk denken we ook aan hem vandaag. Lieve poezekinderen, van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en laat je maar extra verwennen vandaag!


Van de baasjes van Poema (Alwin) kreeg ik gisteren deze prachtige foto’s, hij heeft het geweldig bij Atie en Rolf! Bedankt voor de mooie foto’s!

24 maart 2013

Nanoesch is 3e geworden bij de BKC Award 2012  bij de volwassen poezen en katers. Daar ben ik natuurlijk erg trots op! Ze heeft er weer een beker bij….

16 april 2013

De kittens van Nanoesch en Spike zijn geboren. Het zijn 2 blauwe katertjes geworden. Ik zal de komende tijd een kittendagboekje bijhouden waar u hun ontwikkeling helemaal kunt volgen.4 juli 2013

Djonneke en Louis zijn vandaag HCM negatief getest door Melinda Schmidt te Renkum.
Helaas bleek Louis echter een hernia pericardialis te hebben. Dit is een aangeboren afwijking waarbij er een open verbinding is tussen de buikholte en de holte rondom het hart. Het is dezelfde afwijking waaraan Epke vorige week is overleden….Het is bijna niet te vatten dat dit me 2 keer in zo’n korte tijd overkomt. Hopelijk komt de operatie voor Louis niet te laat….18 juli 2013

Louis is een week geleden met succes geopereerd en het gaat al weer heel goed met hem! Wat een opluchting! Hij moet het nog wel heel rustig aandoen maar het herstel gaat voorspoedig. Louis is ook gelijk gecastreerd, want fokken met hem vind ik niet verantwoord. Heel spijtig want ik had erg uitgekeken naar een nestje van Djonneke en Louis in het najaar. En op een later tijdstip natuurlijk ook met Nanoesch,


21 augustus 2013

Na Epke hebben we 5 weken later ook afscheid van Enrico moeten nemen, zie voor het verhaal de kittenpagina.  Beide kittens te moeten verliezen op een leeftijd van 11 en 16 weken is bijna niet te bevatten .

Het waren zulke lieve en mooie mannetjes, ze waren zó gewenst…Het verdriet is groot, de zin om door te gaan met fokken klein. Op dit moment probeer ik vooral weer te genieten van mijn zestal en zijn de fokplannen voorlopig in de ijskast gezet.


16 september 2013

Net terug van een heerlijk weekje Kreta en langzaam maar zeker begin ik toch weer een beetje aan een nieuw nestje te denken. Want het kan toch ook zo leuk zijn….Djonneke heeft alle testen ondergaan en is er klaar voor. Bij de eerstvolgende krolsheid mag ze dan ook naar de kater, maar als ze op haar moeder lijkt komt die niet voor het voorjaar. We wachten geduldig af.

Eindelijk ook weer eens een leuk nieuwtje te melden. Gisteren heb ik op de Felikatshow in Schiedam een grote beker in ontvangst mogen nemen. Djonneke heeft namelijk de 1e prijs bij de kittens en junioren gehaald bij de Felikat Award 2012-2013. Ik ben trots op mijn meisje!


Met Louis gaat het ook heel goed. Hij is goed hersteld van de grote operatie en begint langzaam aan weer wat dikker te worden. Hij en Djonneke zijn dikke speelmaatjes en ik beleef veel plezier aan dit tweetal.


15 oktober 2013

Afgelopen weekend met Nanoesch naar een show in Bielefeld geweest. Beide dagen behaalde ze haar CACS met een prachtig keurrapport.  De Finse keurmeester die ze op zondag had schreef als opmerking op het keurrapport: “excellent calm and sweet temperament. A true lady”!  Haar dochter Djonneke was bij haar laatste show, in maart van dit jaar, helaas  minder kalm, en dat is dan ook de reden dat ik haar voorlopig niet meer mee neem naar een show.  Laat Djonneke maar lekker in de boom klimmen en achter Louis aan rennen, daar voelt ze zich veel prettiger bij!

4 december 2013

Weer thuis van een super show weekend!
Nanoesch is op de Fife show in Wevelgem (Belgie) beide dagen BIS geworden!!! Ze deed het echt geweldig en een van de keurmeesters noemde haar een 'grand lady' omdat ze zo statig op de keurtafel kan zitten Ik ben erg trots op haar!Cattery van het Kopstuk