H nest

Home. Welkom. Nieuws 2015. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

       Djonneke van het Kopstuk                                                  Ch. Eek A Mouse Superted

       BRI a, HCM neg. getest                                                      BRI  e 03, HCM neg. getest

       beide ouderdieren PKD DNA neg. getest                       beide ouderdieren PKD DNA neg. getest
Naam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Happy Happy, kater
Blauw-wit
94 gram
418 gram
820
1490
Holly Hobbie, poes
Blauw-creme
92 gram
383 gram
787
1480
Hidde, kater
Blauw-wit
100 gram
459 gram
922
1650
Hanne Sophie, poes
Blauw-creme-wit
104 gram
400 gram
819
1485

Fotoalbum

KITTENDAGBOEK

WEEK 1

13 juni 2015

Djonneke en Superted zijn op 9 juni 2015 de trotse ouders geworden van 6 kiittens, 3 katertjes en 3 poesjes. Het was een zware bevalling voor Djonneke omdat alle 6 kittens in een stuitigging lagen.

Een paar uur na de geboorte moesten we helaas afscheid nemen van een poesje, en gisteren ook nog van een katertje. Gelukkig doen de overige 4 kittens het vanaf dag 1 super. Ze komen iedere dag prima aan en het moeder Djonneke zorgt vol overgave voor ze! Hierbij de eerste fotootjes!

Cattery van het Kopstuk

14 juni 2015

De eerste fotootjes zijn in het fotoalbum geplaatst!


WEEK 2

20 juni 2015

Het gaat heel goed met de ukken! Ze hebben alle 4 de oogjes open en ze beginnen al een beetje op mijn stem te reageren. Ze groeien prima dus ik hoef eigenlijk niets te doen, behalve te genieten ;-)

Ik heb weer nieuwe fotootjes is het fotoalbum geplaatst

WEEK 3

27 juni 2015

Over een paar dagen zijn de kittens al weer 3 weken, wat gaat het hard. In deze fase zie je dat ze iedere dag wat meer kunnen. Een van de katertjes doet zelfs al pogingen om uit de werpkist te klimmen, waar die een week geleden nog maar net de oogjes open had! Af en toe beginnen ze voorzichtig wat met elkaar te spelen, zo gaaf om te zien. Over 2 dagen ga ik ze verhuizen naar de box, en dan breekt de voor mij de allerleukste tijd aan.


Het fototoestel maakt overuren, ik kan natuurlijk lang niet alle foto’s hier plaatsen, maar een selectie ervan kunt u vinden in het fotoalbum week 3. Maar hieronder eerst een  voorstelrondje!

   Holly Nobby, poesje blauwcreme                                                   Hanne Sophie, poesje driekleur

Mr H (ben nog niet uit zijn naam…), katertje                                           Hidde, katertje


WEEK 4

7 juli 2015

Vandaag zijn de kittens al weer 4 weken op deze wereld! Het gaat hastikke goed met ze en het is hier volop genieten!  Ze zitten al weer een week in de box, hebben 2 dagen geleden hun eerste vleespapje gehad en vandaag lag het eerste poepje in de kattebak! Altijd weer zo wonderlijk om te zien hoe snel ze zoiets begrijpen.

Ik heb heel veel foto’s gemaakt de afgelopen dagen, die zal ik zo snel mogelijk op de site plaatsen!

WEEK 5

13 juli 2015

Het is een week geweest van veel genieten (ik heb vakantie…) en de kittens kunnen iedere dag meer.

Het lijkt er op dat ze allemaal al zindelijk zijn, slechts 1 plasje vond ik deze week naast de kattenbak!

Nog nooit heb ik een nestje gehad wat zo snel door had waar de kattenbak voor dient ;-)
Ze lopen nu regelmatig los door de woonkamer, eten gezamenlijk van een bordje en klimmen omhoog het krabpaaltje in.

Ik maak zó veel foto’s dat ik achter  loop met de website, maar goed, fotoalbum week 4 is nu gevuld met maar liefst 43 foto’s!! Veel plezier ermee.

                       Holly Hobbie                                                                               Hanne Sophie

                      Happy Happy                                                                                 Hidde


WEEK 6

20 juli 2015

De kittens zitten sinds een paar dagen in de box op de ‘maxi-stand’. Zo kunnen ze altijd veilig ravotten met elkaar. Ik kan er uren naar kijken en daar heb ik nu ook tijd voor omdat ik nog steeds vakantie heb.

Ze lopen ook al meerdere keren per dag door de hele woonkamer en keuken en ontdekken iedere dag weer nieuwe dingen Zo klom Hidde vanmorgen als eerste in een van de krabpalen!

Fotoalbum week 5 staat weer vol schattige foto’s, en week 6 komt er ook al weer aan…

31 augustus 2015

Er is hier veel gebeurd de afgelopen periode en dat is de reden waarom ik zo lang niet de website bij heb kunnen werken. Djonneke is begin augustus ziek geworden en bleek een baarmoederontsteking te hebben. Zij is met spoed gesteriliseerd. Ook haar moeder Nanoesch, moeder van de I kittens,werd ziek en heb ik uiteindelijk moeten laten inslapen op 20 augustus. Voor details zie de nieuwspagina.

Al met al een hele verdrietige periode. Ondertussen groeiden de kittens gewoon door maar moesten het zonder aandacht van hun moeder stellen. Djonneke kijkt sinds ze geopereerd is niet meer naar ze om. Heell jammer allemaal.

Toch is het een heerlijk viertal, wat, geholpen door de oppasmoeders die op de dagen dat ik werk de kittens verzorgen, is uitgegroeid tot leuke sociale kittens die al bijna ons huis gaan verlaten.
Zoals het er nu naar uitziet zal Hanne Sophie echter hier bij ons blijven wonen, om in de toekomst toch weer voor kittengeluk hier in huis te kunnen zorgen.

De komende periode hoop ik alsnog de foto’s van de afgelopen periode te gaan plaatsen.

WEEK 13

4 september 2015

Nou,, er is eindelijk weer een fotopagina gevuld, en wel die van week 12. Zodat jullie in ieder geval kunnen zien hoe de kittens zich de afgelopen weken ontwikkeld hebben.
Deze week hebben de kittens hun 2e enting gehad en ze zijn nu klaar om naar de nieuwe baasjes te gaan. Maar nog even een paar dagen zelf genieten!

14 september 2015

Ik heb de afgelopen week hard gewerkt en alle fotoalbums zijn nu gevuld!


Het is inmiddels een stuk rustiger geworden in huis. Holly Hobby, Hidde en Happy Happy zijn verhuisd naar hun nieuwe baasjes. De beide katermannetjes zijn samen verhuisd en zijn meer dan welkom geheten door hun nieuwe baasjes in Sint Pancras, een dorpje in Noord-Holland. Ik heb al leuke foto’s van ze gekregen, heerlijk relaxed liggend in hun mooie nieuwe krabpalen. Ook met Holly Hobbie gaat het goed, zij is naar een fokker verhuisd en gaat in de toekomst hopelijk voor mooi en gezond nageslacht zorgen!


Hanne Sophie blijft bij mij en als alles volgens plan verloopt wordt zij in de toekomst mijn nieuwe fokpoesje.Maar dat is nog ver weg, voorlopig mag ze lekker groeien, bloeien en kattenkwaad uithalen!


Lieve Holly, Hidde en Happy, het ga jullie goed en hopelijk gaan jullie baasjes net zo van jullie genieten als ik heb gedaan! Dag, dag!