I nestje

Home. Welkom. Nieuws 2015. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

       NW/SC Nanoesch van Sonswijck DVM                           Ch. Eek A Mouse Superted

       BRI g, HCM neg. Getest                                                     BRI  e 03, HCM neg. getest

       PKD DNA neg. Getest                                                       beide ouderdieren PKD DNA neg. getestNaam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Ike, kater
Creme
77 gram
392
761
1560 gr
Ids, kater
Blauw-wit
76 gram
387
879
1630 gr

KITTENDAGBOEK

3 JULI 2015

Vandaag is Nanoesch bevallen van 3 kittens. Het 2e kitten, een poesje, is helaas doodgeboren. Het was een hele zware bevalling voor Nanoesch en ik heb daarom besloten dat dit haar laatste nestje zal zijn.

De twee katertjes zijn wat licht in gewicht maar doen het gelukkig goed. Hierbij de eerste fotootjes.

7 juli 2015

De kittens zijn nu 4 dagen oud en doen het goed.

Moeder Nanoesch is echter ook grootmoeder van de kittens van Djonneke, en ze heeft daarom besloten óók over deze kittens te moederen. Dat is een lastige situatie, want daardoor ligt ze veel in de box in plaats van in de werpkist. Soms verhuis ik de kittens maar even mee, maar als de ukken willen spelen met de mini’s gaan ze weer snel terug naar hun veilige plekje in de werpkist. Gelukkig heb ik vakantie, en daardoor genoeg tijd om er voor te zorgen dat de kittens voldoende bij Nanoesch kunnen drinken en ze groeien gelukkig goed.

Cattery van het Kopstuk

WEEK 3

20 juli 2015

De kittens zijn al weer ruim 2 weken oud. De oogjes zijn open en ze kunnen al een beetje zitten en rond kijken. Het blauw-witte katertje deed vanochtend zelfs al een poging om over de rand van de werpkist heen te kijken! Dit is een fase waarin de ontwikkeling hard gaat. Van hulpeloze wezentjes die alleen maar liggen te slapen of te drinken bij mams worden het kittens die reageren op je stem, je vragend aankijken van ‘wanneer mag ik er uit’ en heeeel voorzichtig al wat met elkaar beginnen te spelen. Zo leuk! In de loop van de week , als ze nog iets beter kunnen zitten en lopen, ga ik ze verhuizen naar de box, gezellig samen met hun halfbroertjes en -zusjes!

Hierboven een foto waarbij tante Djonneke de zorg deelt voor de kttens van haar moeder Nanoesch!

WEEK 4

27 juli 2015

De tweeling heeft de afgelopen week een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn de werpkist ontgroeid en zitten daarom sinds een paar dagen in de bench. Als ze hun halfbroertjes en -zusjes zien langs rennen doen ze echter al pogingen om in de bench omhoog te klimmen, wij willen er uit! Daar zijn ze echter nog te klein voor, als troost zet ik regelmatig een van de H-tjes bij hen. Iedere dag worden ze nu leuker, en voor we het weten rennen ook zij hier rond! Nanoesch zorgt nu gelukkig goed voor haar ukken en binnenkort starten we met een vleespapje.

WEEK 7

15 augustus 2015

Ruim 2 weken geen stukje geschreven over Ike en Ids maar het gaat inmiddels (weer) goed met ze!


We hebben een paar nare weken achter de rug. De kittens groeiden niet goed en aten slecht. Moeder Nanoesch werd ziek, en na een par dagen werd het duidelijk wat er mis was, ze leed aan acuut nierfalen…Nanoesch werd met spoed opgenomen in de dierenkliniek waar haar nieren gedurende 3 dagen intensief werden gespoeld d.m.v. een infuus. Groot was mijn blijdschap toen na 3 dagen haar nierwaardes volledig hersteld bleken te zijn en ze mocht terug naar huis! Dat is nu 5 dagen geleden en iedere dag gaat het een stukje beter met haar. Ze kijkt echter niet meer om naar haar kittens Ike en Ids…

Gelukkig eten zij nu zelfstandig en groeien ze weer als kool.


Ik vind het echt ontzettende leuke en vertederende kittens waar ik weer volop van geniet. Ik hoop dat als Nanoesch nog wat meer is opgeknapt dat ze weer aandacht aan deze schatten gaat schenken. Voor nu neemt haar dochter Djonneke soms de honneurs waar. Op onderstaande foto’s zijn de kittens bijna 5 weken oud

En nog een paar foto’s, 5 tot 6 weken oud

WEEK 10

4 september 2015

Op 20 augustus heb ik mijn lieve Nanoesch moeten laten inslapen, omdat ze opnieuw leed aan nierfalen, wat veroorzaakt werd door een schrompelnier. Er was geen kans meer op herstel. Mijn mooie lieve Nanoesch, nog steeds kan ik het niet bevatten en ik mis haar verschrikkelijk. Op zo’n moment is fokken echt helemaal niet leuk en ik heb de laatste weken vaak gedacht om er mee te stoppen. Haar 2 ukjes hebben me echter nodig en zorgen ook voor veel afleiding, want oh, ze zijn nog steeds zo leuk!!
Gelukkig redden ze het zonder hun moeder en zorgen ze samen met de kittens van Djonneke toch voor veel leven hier in de ‘brouwerij’.

Week 13

27 september 2015
Ids & Ike zijn inmiddels al weer 12 weken en hebben hun 2e enting gehad. Het gaat goed met ze. Ze zijn lekker actief, spelen graag maar genieten ook van een knuffel. Ook groeien ze weer goed, na een dipperiode toen hun moeder ziek werd en overleed…
Ik heb veel foto’s gemaakt de afgelopen weken, ik zal ze zo spoedig mogelijk hier plaatsen. Want als ik kijk naar de foto’s hierboven ben ik me er extra van bewust hoe snel ze zich ontwikkelen tot stoere katermannen!

Week 14

5 oktober 2015

Zoals beloofd hieronder nog een aantal foto’s van Ike en Ids. Ze groeien momenteel als kool en hebben hun achterstand inmiddels helemaal ingehaald! In november ga ik beslissen of 1 van beiden hier blijft wonen. Dat zal nog een moeilijke keuze worden. Voorlopig nog maar even lekker genieten van het tweetal, samen met Hanne Sophie met wie het ook prima gaat!

2 november 2015

Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt, voor Ids zoek ik een heel goed huisje! Lekker op de bank, dus niet als dekkater!
En misschien wel samen met zijn vader Superted…


5 november 2015

Op Ids zit een optie

7 november 2015

Voor Ids heb ik een prima huis gevonden. En….hij mag daar samen met zijn papa Superted gaan wonen! Super dat ze bij elkaar kunnen blijven! Ik zal ze allebei enorm gaan missen, in het bijzonder natuurlijk Superted, want een ieder die mij kent weet hoe enorm ik aan mijn Ted gehecht ben….
Maar als fokker moet je soms moeilijke keuzes maken en de verzorging van 7 katten werd toch wel zwaar voor me naast mijn werk. Dat ze samen oud mogen worden bij iemand met een groot poezenhart maakt het afscheid echter wat minder moeilijk. Nog een week mag ik van ze genieten en het afscheid voorbereiden.


Lieve Ted en Ids het ga jullie goed en ik hoop dat jullie nieuwe baasje heel veel en heel lang van jullie mag gaan genieten!