Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Nieuws

Eerdere nieuwsberichten (2008-2019) vindt u in het submenu van deze pagina

10 mei 2020

Dit jaar is al weer een eind op weg en inmiddels hebben we ook al een paar maanden te maken met de Corona crisis. Een heftige start van dit jaar, waarin alles anders werd en voorlopig ook nog wel zo zal blijven. Gezond blijven is nu het belangrijkste wat telt en samen zien dat we dit afschuwelijke virus weten uit te bannen.


De katten zijn een welkome afleiding in deze periode. Zij zijn zich helemaal niet bewust wat zich allemaal dichtbij en ver af afspeelt.


In februari ben ik met Joep voor het eerst naar de show geweest, en het ging zo goed dat ik dat nog vaker had willen doen maar dat zit er dus voorlopig niet meer in. Joep werd genomineerd voor Best In Show, stond dus op het podium, en  kreeg ook nog een speciale prijs van de keurmeester: ‘a kitten to die for’, wat was ik trots!

Inmiddels beginnen we ook langzaam aan weer voorbereidingen te treffen voor een nestje van Nikki. Binnenkort gaan we alle gezondheidstesten doen en dan mag ze in juni/juli, wanneer ze krols wordt, naar de kater. Ik kijk al weer uit naar kleine pluizebolletjes.


En als Joep rond een jaar is hoop ik dat ook hij voor nageslacht mag gaan zorgen! Heel spannend en we moeten afwachten of en wanneer dit gaat lukken, fingers crossed. Hij ontwikkelt zich in ieder geval super en is een allerliefste katerman (nou, okay, hij sloopt af en toe wel eens wat… ).


Met de andere 4 katten gaat het allemaal goed, hoewel Sophie nu toch echt wel een oud dametje aan het worden is. Ze is dan ook inmiddels ruim 15 jaar en is een poes van de dag geworden. Ik vertroetel haar zo veel als ik kan.


Tot slot nog een paar foto’s van de afgelopen maanden.

4 oktober 2020

Het is lang stil gebleven op mijn website. Er was gewoon niet zo veel te melden. Ik had gehoopt op kittens van Nikki en misschien ook nog wel van Hanne Sophie. Beiden zijn een keer naar de kater geweest maar helaas zonder resultaat. Wel hebben ze alle testen weer goed doorstaan.


Hetzelfde geldt voor Joep, ook hij is klaar om voor nageslacht te gaan zorgen. De kans is groot dat ik nog even geduld moet hebben, dit is niet het jaargetijde waarop poezen volop krols worden. We wachten het af. Hij is de laatste maand in ieder geval wel breder geworden en begint echte katerwangen te krijgen. De periode van ‘kitten-zijn’ ligt definitief achter hem, hoewel hij nog wel heeeeel graag speelt ;-)

Gelukkig sproeit hij niet en kan hij gewoon tussen de andere katten in de huiskamer leven. Met Nikki, zijn moeder, moeten we natuurlijk nu wel oppassen maar gelukkig wonen we in een ruim huis!

28 juni 2021

Eindelijk zijn hier weer kittens geboren, maar dan ook wel een heleboel! Op 8 mei beviel Nikki van maar liefst 9 kittens. Ze zijn inmiddels 7 weken en alles gaat voorspoedig. Voor meer info zie de kittenpagina

20 augustus 2021

Alle kittens zijn inmiddels verhuisd en de rust is hier weder gekeerd.

We hebben ook nog een ander leuk nieuwtje te melden. Een paar weken geleden kwam Frankie You Kitten Me? Bij ons wonen. Een aller schattigst poesje. Geboren bij mijn vriendin Nadine Calor en een dochter van Joep. Ben ontzettend blij dat  er toch nog een nakomeling van Joep mijn cattery is komen versterken!

1 mei 2021

Een paar weken geleden heb ik Joep laten castreren. Hij was echt niet happy als dekkater en ik gunde hem een gelukkig leven op de bank. Dat lukte bij ons niet meer. Daarom is Joep verhuisd naar heel lieve mensen in Deventer waar hij het meer dan goed heeft. Ik mis hem maar het is goed zo.

19 juli 2022

Nikki is weer zwanger, dit keer van een mooie blauwe kater, Balou


12 augustus 2022

Nikki is vandaag bevallen van 7 prachtige kittens! We zijn dankbaar en blij en bovenal trots op Nikki want wat deed ze het weer goed! Zie voor al het nieuws de kittenpagina