Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws . Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

M-nestje

Nikki van de Nijehoeve                                                             Patout van Black Lake

BRI g 03, HCM neg. getest                                                      BRI  a, HCM neg. getest

PKD DNA neg getest                                                               PKD DNA neg getest

Bloedgr A of Ab                                                                         Bloedgroep B


Naam en geslacht

Kleur

Geboortegewicht

Gewicht
na 4 wk

Gewicht
na 8 wn

Gewicht
na 13 wk

Madelief

Poes

Blauw-

Creme-wit

76

355

785

1470

MIke
Kater

Blauw-wit

86

387

944

1620

Minoescha

Poes

Blauwcreme

85

362

840

1510

Mieneke

Poes

Blauwcreme

83

338

772

1500

Mr Joep

Kater

Blauw-wit

86

358

915

1650

30-09-2019

Op 18 september is Nikki bevallen van maar liefst 8 kittens. Het was haar 1e nestje en ze deed het geweldig. Helaas overleden kort na de geboorte 2 kittens. De overige 6 deden het aanvankelijk goed maar 4 dagen later moesten we toch nog onverwachts opnieuw afscheid nemen van 1 poesje.

Zo werden het er 5 en nu, 12 dagen na hun geboorte, gaat het geweldig met moeders en haar 5-ling. We genieten enorm van ze, zeker nu afgelopen weekend de oogjes zijn open gegaan.

Foto’s volgen de komende dagen, op een klein voorproefje na

WEEK 3
4 oktober 2019

Dierendag! Wij genieten hier enorm van de vijfling, maar natuurlijk ook van Nikki, Sophie, Djonneke, Hanne-Sophie en Ike!

De kittens zijn nu ruim 2 weken oud en beginnen een beetje op mijn stem te reageren. Ook doen ze pogingen om te gaan zitten en rond te waggelen.

Nikki is een fantastische moeder voor ze en ze ligt er bijna de hele dag bij. Ze heeft genoeg melk voor alle vijf, dus ze maakt het me gemakkelijk.

Hierbij weer wat foto’s.

WEEK 4 en 5

De afgelopen week hebben de kittens een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ze zijn verhuisd naar de box. De eerste dagen had ik nog een bench in de box gezet, om ze geleidelijk aan de grote ruimte te laten wennen. Sinds 4 dagen is die er uit en vanaf dat moment ging het hard en raakte ik niet uitgekeken op deze lieverds. Wat zijn ze schattig en maken grappige sprintjes door de box. Je kunt er uren naar kijken. Nikki zorgt nog steeds vol overgave voor ze. Ze krijgen nu ook een paar keer per dag een vleespapje maar drinken even goed nog veel bij Nikki. Ze groeien nu dan ook dubbel en dat is fijn want ze liepen wat achter in groei vergeleken met de afgelopen (kleinere) nestjes.

En ja, vast voedsel betekent een kattenbakje in de box en inmiddels weten ze die al goed te gebruiken!

Geniet van de fotos!

WEEK 6 en 7

11 november 2019

De tijd vliegt! En de vijfling ook ;-)  Soms zou je willen dat je de tijd even stil zou kunnen zetten, want ze zijn zo leuk en zo druk met het ontdekken van de wereld, het is hier soms een dolle boel. De box staat er nog wel maar ze hebben inmiddels bezit genomen van de hele kamer en  klimmen zelfs al in de hoogste klimpaal. Ook de gordijnen beginnen ze nu te ontdekken… Dus ik ben druk met pogingen om ze in het gareel te krijgen ;-) Maar vooral ook met genieten, samen met de oppasdames die 4 dagen in de week voor hun ‘pleegkindjes’ zorgen als ik aan het werk ben.

Nog ruim 1 week en dan gaan ze al voor de 1e enting en gezondheidscheck naar de dierenarts.

Mijn camera maakt nog steeds overuren, hier weer een kleine selectie van de leukste foto’s.


WEEK 8 t/m 10

28 november 2019

En nu zijn ze al weer 10 weken en komt de tijd van uitvliegen steeds dichterbij!  De box is opgeruimd, de gordijnen leven nog, en het is een vrolijke boel hier in huis met jet jonge grut.

Vorige week zijn ze voor het eerst naar de dierenarts geweest en gelukkig allemaal gezond verklaard! Ze hebben toen de 1e enting gehad en zijn ook allemaal gechipt. Mike en Joep gaven een klein piepje (mannen he…) maar de dames gaven geen kik. Hoe stoer! Ook het autoritje ging prima.


En natuurlijk blijven we fotograferen ;-)8 december 2019

We zijn het huis in kerstsfeer aan het brengen en dat vinden ze toch leuk! De kerstboom blijft dit jaar toch maar beperkt tot een minimini op het keukeneiland en een leuk alternatief aan de muur, wel zo veilig.


Langzaam aan begin ik voorbereidingen voor hun vertrek te maken. De stambomen zijn al enige tijd binnen. Donderdag de 2e enting en gezondheidscheck en dan……Afscheid nemen van deze super lieve schatjes zal lastig worden maar ook weer rust in huis brengen en dat is ook weer fijn. Niet alleen voor mij maar vooral ook voor Ike en Djonneke, die nu veel boven zijn maar straks weer aan mijn voeten liggen.

En daar verheug ik me toch ook weer op!

30 december 2019

De kittens zijn inmiddels ruim 14 weken oud. Morgen vertrekt Mieneke als laatste. En dan wordt het weer stil in huis, hoewel…..Heel onverwachts heb ik besloten dat Joep mag blijven! Ik kon eenvoudigweg geen afscheid van hem nemen. Ik vind hem zo schattig en hij is zuiver korthaar en ook nog bloedgoep B, de ideale partner voor Hanne Sophie! Hoe leuk zou het zijn als ik van hun kittens zou mogen krijgen? Het is nu nog een droom, we zullen moeten afwachten of het gaat lukken maar we gaan er voor!


Met Mike (inmiddels ook omgedoopt tot Joep!), Minoescha en Madelief gaat het hastikke goed bij hun nieuwe baasjes en vriendjes, we hopen dat dat met Mieneke niet anders zal gaan.


Dag lieve donderstenen! We hebben enorm van jullie genoten, heel veel liefde, geluk en gezondheid in jullie nieuwe huisjes!