Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws 2017. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

K-nest

Hanne Sophie van het Kopstuk                                                  Ungaro Cherryland

BRI g e03, HCM neg. getest                                                      BRI  c, HCM neg. getest

PKD DNA neg getest                                                                  PKD DNA neg getestNaam en geslacht

Kleur

Geboortegewicht

Gewicht na 4 wk

Gewicht na 8 wk

Gewicht na
13 wk

Kenzo, kater

Blauw

92 gram

426

890

1905

Kai, kater

Crème-wit

112 gram

442

970

1665

Fotoalbum

KITTENDAGBOEK

Week 1

27 september 2017

Gisterenavond zijn de kittens van Hanne Sophie en Ungaro geboren. Hanne deed het prima, en binnen het half uur waren ze er allebei. Het gaat prima met ze.


29 september 2017

Het gaat goed met de ukjes en ik geniet van ze.

Week 2

5 oktober 2017

10 dagen zijn de ukjes al weer. Ze groeien allebei prima en de afgelopen dagen beginnen de oogjes open te gaan.


Vanaf het begin dacht ik wat wit te zien in het gezichtje van het crème katertje, maar hij is zo licht van kleur dat het verschil tussen crème en wit moeilijk is te zien. Maar na een paar dagen wisten we het toch zeker, hij is crème-wit, net als zijn opa Superted. Wat een leuke verassing!


Hanne Sophie is een hele lieve en beschermende moederpoes. Dat laatste heeft het weekend er wel voor gezorgd dat ze is gaan ‘slepen’ met haar kroost, ze lagen zaterdagochtend ineens onder de kast…Ondanks dat dit instinctmatig gedrag is vond ik de koude vloer onder de kast toch niet zo’n goed idee en heb naar een alternatief gezocht….Dat werd een doos, NAAST de kast ;-)  Mijn mooie werpkist en net aangeschafde bench konden weer opgeborgen worden. Maar Hanne Sophie is nu weer gelukkig en haar ukjes zijn tevreden en daar gaat het om!
Dit weekend zal ik het 1e foto-album weer gaan vullen, maar hierbij vast een paar schattige fotootjes van de afgelopen dagen.

Week 3

14 oktober 2017

Vandaag zijn de kittens naar de bench verhuisd. In kleine stapjes gaan we hun wereldje vergroten.

Waar deze nu nog ophoudt buiten de mand waar in ze liggen, zullen ze over een kleine week parmantig door de hele bench ‘waggelen’. De tijd van iedere dag meer ontdekken en meer kunnen breekt aan.

Zelf vind ik dit de leukste periode van de kittens. En….nu ze uit de doos zijn kan ik ook veel beter fotootjes maken ;-) Dus breekt ook de tijd van de ‘kittenspam’ aan. En het 1e foto album is klaar!

Week 4

22 oktober 2017

De kittens ontwikkelen zich nu echt hard. Iedere dag worden het meer echte katjes. Ze beginnen voorzichtig wat met elkaar te spelen en reageren op mijn stem. Ook zijn ze druk met ontdekken, vooralsnog in de bench.

Maar over een dag of 5 gaan ze verhuizen naar de box en beginnen we ook voorzichtig met  vast voedsel.


Inmiddels ben ik ook uit de namen. Het blauwe katertje gaat ‘Kenzo’ heten en zijn broertje ‘Kai’.

Stoer toch? Het fotoalbum van week 4 is weer gevuld met schattige foto’s van de tweeling.

Week 5

30 oktober 2017

Morgen zijn Kai & Kenzo al weer 5 weken oud. Ze zijn zo leuk en iedere dag is een feestje. Donderdag zijn ze naar de box verhuisd en dan vonden ze helemaal geweldig. 1 groot speelparadijs. Helaas werd Hanne Sophie wat zenuwachtig van haar ondernemende kroost en besloot ze dit weekend dat ze naar een rustige plek moesten verhuizen, in de hoek achter het gordijn….Daar had ze ze beter onder controle. Ik heb daar maar een nog enigszins comfortabel plekje voor ze creëert, maar hun wereld moet toch groter zijn dan een mand. Dus gistermiddag weer de bench van zolder gehaald en opnieuw geïnstalleerd. Dat vond moeders okay. En nu, weer een dag later, mogen ze weer af en toe spelen in de box en sleept ze niet meer. Fingers crossed!


De afgelopen week zijn de kittens ook gestart met het eten van vast voedsel, vers vlees of een vleespapje. Dat gaat goed, en ze eten al zelfstandig van een bordje. Ook de kattenbak beginnen ze te gebruiken. Blijft altijd weer wonderlijk hoe kittens vanzelf snappen wat de bedoeling is.


Ik heb de afgelopen week erg veel foto’s van ze gemaakt, want oh ze zijn zo leuk…! Hieronder vast een voorproefje, en ik heb ook een begin gemaakt met het fotoalbum van week 5.

12 november 2017

Oei, 2 weken niet meer geschreven maar de tijd vliegt en ik ben druk met genieten van het jonge grut ;-)

Konden ze een week geleden voor de eerste keer op een klimboogje springen, nu springen ze al op- en af van de bank die wel 3x zo hoog is…..Het zal niet lang meer duren en ze zullen ook ontdekken dat ze uit de box kunnen springen! Maar vooralsnog zijn ze happy met hun speelparadijs, en sjezen ze daarnaast meerdere keren per dag door de kamer.

Het slepen door Hanne Sophie lijkt nu ook voorbij te zijn, maar ze heeft het nog volgehouden tot ze 6 weken waren…Ook nu is ze nog heel beschermend naar haar kroost toe, maar vooral ook heel lief.

Fotoalbum week 6 is klaar, week 7 volgt…..nu ;-)

WEEK 10

2 december 2017

Kai & Kenzo zijn inmiddels al weer bijna 10 weken oud en hebben hun 1e bezoekje aan de dierenarts achter de rug. Ze vond ze prachtig en gelukkig helemaal gezond. Ze zijn zowel ingeënt als gechipt en gedroegen zich heel stoer.

Gisteren heb ik de box opgeruimd. Ze hebben nu de hele kamer en keuken tot hun beschikking. Dat betekent rennen, heel hard rennen. Maar ook uren slapen, in de krabpaal of naast grote Tico op de bank, en soms ook op mijn schoot. Nog maar een paar weken en dan vliegen ze uit. Nog even genieten dus.

Nog meer foto’s staan in het foto album week 7-10

17 december 2017

Het gaat nu echt heel hard. Morgen krijgen Kai & Kenzo hun 2e enting en met de Kerst gaan ze dan verhuizen. Hun mandje staat al klaar bij de  nieuwe baasjes!

21 januari 2018

Kai en Kenzo zijn al weer een aantal weken geleden verhuisd naar hun nieuwe baasjes.

Ik krijg regelmatig foto’s en filmpjes toegestuurd en het gaat met beiden heel goed. Ze hebben het super getroffen bij hun nieuwe baasjes en hun baasjes zijn heel blij met hun! Als fokker kun je dan ook alleen maar dankbaar zijn, hier doe je het voor!

Het ga jullie goed lieve Kai en Kenzo, en ik kom jullie nog een keertje opzoeken hoor!


Hieronder nog een paar fotootjes van de laatste weken, en dan is er ook aan dit dagboekje weer een eind gekomen.