1 januari 2011

Ik wens alle bezoekers van mijn website een gelukkig en gezond 2011 toe, met hopelijk ook veel poezengeluk!


2 januari 2011

Goede berichten over Xeline! Ze is al helemaal gewend  bij haar nieuwe baasjes. Na 2 dagen lag ze al bij hen op schoot, ze spint als de beste, ligt lekker te kroelen en wast de handen van haar nieuwe vrouwtje. Ze is helemaal happy en dan ben ik het ook!


Ook hier op het Kopstuk gaat het goed. Nanoesch is niet bang meer, speelt nu weer lekker in de woonkamer en kan rustig naar de kattenbak. Heerlijk om te zien! Ook Tico, Sophie en Donja zijn weer relaxed.  En al mis ik Xeline heel erg, de blijdschap overheerst dat Xeline nu op haar plek is en het hier ook allemaal weer goed gaat.

Cattery Van het Kopstuk

Direct naar: recentste dag

Nieuws 2011

Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

9 januari 2011

Vandaag met Nanoesch naar de Felikatshow in Haarlem geweest. Afgelopen week is ze een half jaar is geworden en komt ze nu dus uit in de juniorenklasse 6 tot 10 maanden. Ze behaalde, met stevige concurrentie, desondanks een U1 en werd óók nog BIV waarbij ze het tegen 4 andere poezen moest opnemen. Later op de dag moest ze terugkomen voor de nominatie. Uiteindelijk bleef ze over met een prachtige chocolate kater, bijna 10 maanden oud en zo’n beetje 2 keer zo groot als Nanoeschje is...Toch duurde het heel lang voordat de keurmeester de keuze had gemaakt, ze zei dat ze het liefst beiden katten had genomineerd maar dat kan natuurlijk niet, Het werd uiteindelijk de kater, een begrijpelijke beslissing maar voor ons natuurlijk wel een beetje jammer.  Gelukkig kan ze nog bijna 4 maanden in deze klasse uitkomen dus er komen nog genoeg herkansingen ;-))

Ze kreeg weer een keurrapport om te zoenen en ik ben natuurlijk reuze trots op haar!

Het is ook een heerlijke poes om mee te showen. Ze vond alles best, zat heel rustig op mijn arm terwijl we lang moesten wachten en vermaakte zich in de kooi ook prima. Het lijkt wel of het gewoon een leuk dagje uit is voor haar!

De keuring door mevr. Anne Veland (Noorwegen)                                       Lovende woorden van de keurmeester

                    Tijdens de verkiezing voor BIV                                                          Yes, BIV!!!!                                                                            

                             Nog even napraten                                                                   Tevreden


4 februari 2011

Sophie is vandaag jarig, 6 jaar is ze al weer geworden. Proficiat moppie!

Zondag heb ik op de Neocatshow in Utrecht een leuk ‘verjaardagskadootje’ gekocht, een soort rail met een balletje erin. Samen met Nanoesch kan ze er helemaal ‘druk’ mee zijn.

9 februari 2011

Ik heb vanavond Xeline bezocht bij haar nieuwe baasjes. Het gaat gelukkig goed met haar en ze is lekker aan het herstellen van haar nestje.  Ik had een hengeltje, haar favoriete speeltje, voor haar meegebracht en daar speelde ze als vanouds mee. Het was heel fijn om haar weer te zien en even met haar te kunnen knuffelen.


12 februari 2011
Donderdag ben ik op bezoek geweest bij Catelijntje, 5 maanden is ze al weer.  Ze heeft het super bij Merit en haar gezin, en ze zijn allemaal dol op haar.  Natuurlijk had ik mijn fototoestel meegenomen, is ze niet een mooi poesje geworden?

19 februari 2011

Donderdag ben ik naar Coopertje wezen kijken, die nu luistert naar de naam ‘Sjakie’.  Ook met hem gaat het hastikke goed en het lijkt erop dat zijn nieuwe baasje een ‘Brittofiel’  aan het worden is... Vooralsnog heeft Sjakie het rijk voor hem alleen en wordt hij heerlijk vertroeteld door Judith. Hij was heel vrolijk en speels toen ik er was, echt ‘een kind van zijn moeder’ ;-)

Hoe graag had ik hier ook willen vertellen hoe goed het met crème Binky gaat met natuurlijk ook een paar leuke foto’s erbij...Een paar weken geleden is het noodlot echter weer hard toegeslagen. Binky, die het zó reuze naar zijn zin had bij Inge en haar gezin, werd ziek. Na een paar dagen werd al duidelijk dat Binky aan FIP leed en wisten we dat de kleine man geen kans meer had. Om hem verder lijden te besparen heeft Inge een dag later het moeilijke besluit genomen hem in te laten slapen.  Zijn leventje was veel en veel te kort en hij wordt ontzettend gemist.  Lieve Inge, ik hoop dat er ooit toch weer een nieuw crème katertje in jouw leven komt, die jouw crème droom wél kan vervullen...Binky zullen we nooit vergeten.

Na de vroege dood van Ajax, het verlies van alle kittens van het 2e nestje van Donja nu opnieuw een kitten wat veel en veel te vroeg is overleden, het is de schaduwzijde van het fokken en ik kan alleen maar hopen dat het bij het volgende nestje eindelijk eens ’gewoon’ goed mag gaan...

“Zeg me dat het niet zo is....”

20 februari 2011

Vandaag ben ik met Nanoesch naar de Mundikatshow in Hilversum geweest. Het was een gezellige show met maar liefst 110 Britten!

Nanoesch haalde een U2 omdat ze dit keer verloor van het poesje waar ze de vorige keer wél van won. Natuurlijk vond ik dit jammer maar het is iets wat bij het showen hoort. Ze had weer een prachtig keurrapport en vermaakte zich ook vandaag weer opperbest met alle bezoekers die belangstelling voor haar toonden.

13 maart 2011

EINDELIJK weer een update van mijn site...Een paar weken geleden heb ik een nieuwe computer gekocht, mét een nieuwe versie van Windows én een nieuwe versie van mijn websitesoftware, en die 2 hielden niet van elkaar...

Na de nodige stress is dankzij mijn ‘computerdokter’ Vinoud alles uiteindelijk toch weer goed gekomen!


De afgelopen weken heb ik een aantal leuke lentefoto’s gemaakt, dus die krijgen nu een plaatsje op de site.


Daarnaast heeft Nanoesch gisteren van de Rasclub Brits Korthaar een mooie beker en oorkonde ontvangen omdat ze 4e was geworden bij de kittens in de Top 20 van 2010. En dat terwijl ik vorig jaar maar 1 keer met haar naar de show ben geweest, geen slecht resultaat ;-)  Ze is toen zowel BIS als BIV geworden dus dat was ook wel helemaal super natuurlijk!


Gelijk maar voor het eerst een ‘Flash Fotogalerij’ gemaakt, onderaan de foto is een balkje, als je daarop gaat staan kun je door de foto’s bladeren (ben er nog niet achter hoe je deze automatisch zichtbaar maakt...)


LENTE!!!!

20 maart 2011

Vandaag ben ik met Nanoesch naar de Felikatshow geweest in Schiedam. Keurmeester Ad de Bruijn vond Nanoesch helemaal súper en haar keurrapport stond  dan ook vol met woorden als ‘lovely’, ‘super’, en niet te vergeten 2 mooie hartjes ;-) Ze haalde een U1 en werd genomineerd voor BIS. Dat verloor ze van oa. een prachtige Bengaal.

Van de Rasclub Brits korthaar ontving ze wel een prijs omdat ze beste Brits Korthaar kitten was geworden in de klasse  6-10 maanden. Overigens was er dit keer maar 1 andere blauw-crème poes en daarom was er geen verkiezing voor BIV, dat was wel een klein beetje jammer. Maar al met al was het weer een gezellige dag en was er genoeg om trots op te zijn.

De onderste 2 foto’s zijn gemaakt tijdens de verkiezing voor Best In Show


10 april 2011

Poema (Alwin), Anne-Sophie, Anne-Neeltje, Bo (Arthur) en Amber (Amelieke) zijn vandaag 3 jaar geworden, proficiat allemaal! Het is al weer 3 jaar geleden dat ons allereerste nestje werd geboren, een heel bijzondere ervaring die nooit meer terug komt. Ik heb 3 maanden ontzettend van dit nestje genoten. Helaas blijft er altijd een schaduwzijde aan dit nestje hangen, want toen Ajax 12 weken oud was bleek hij een heel ernstige aangeboren hartafwijking te hebben. Hij is nog geen half jaar oud geworden...Op zijn grafje, hier in de tuin, bloeien de blauwe druifjes, en over een maand de vergeet-mij-nietjes.

Van Poema zijn baasjes kreeg ik gisteren 2 prachtige foto’s. Ze schreven dat hij nog altijd even lief is, wél groter is geworden, en ontzettend lui is ;-) Een échte Brit dus ;-))) Atie en Rolf, hartelijk dank voor de foto’s van jullie lieve knuffelbeer!


11 april 2011

Gisteren heb ik ook nog leuke foto’s van Amber (Amelieke) gekregen. Bedankt, Urszula.


16 april 2011

Deze week heb ik nieuwe meubels gekregen, en ik geloof dat mijn viertal deze wel okay vindt:

21 april 2011

Dit weekend ga ik met Nanoesch naar de Paasshow hier in Arnhem. Het is de laatste keer dat ze in de juniorklasse uitkomt en ik ben natuurlijk weer heel benieuwd hoe het zal gaan. Op 2e Paasdag komt ook Catelijntje, een van de blauwcrème poesjes uit het nestje van Xeline van afgelopen jaar. Ik vind het heel leuk om haar weer eens te zien en ben natuurlijk ook heel benieuwd naar wat de keurmeester van haar vindt!


Ik weet, het wordt mooi weer dit Paasweekeinde, maar toch, voor u als kattenliefhebber zal het bezoeken

van de Paasshow vast de moeite waard zijn! Klik op de foto voor meer informatie:

24 april 2011

Nanoesch deed het vandaag geweldig op de Paasshow van Mundikat, Ze werd niet alleen BIV (met geduchte concurrentie!) maar ook nog BIS! Ze kreeg 5 van de 7 stemmen. Hoe trots en blij kun je dan zijn....

En lief dat ze weer was ;-))

Nanoesch en het publiek vinden elkaar...!


Weer thuis alsof het een hele gewone, doordeweekse dag is, maar wél 1 met veel zon!!! (én rosé...)

25 april 2011

Wát een Paasweekeinde hebben we achter de rug....Nanoesch is óók vandaag op de Mundikatshow zowel BIV als BIS geworden! Bij de BIS verkiezing kozen alle 6 keurmeesters unaniem voor haar. Het was een weekend van alleen maar superlatieven. Ik mag trouwens blij zijn dat ze nu weer lekker in de tuin aan het dartelen is, want ze verdween al in de tas van de Deense keurmeester....Die was zo wég van haar dat ze Nanoesch het liefst mee naar haar huis genomen had...Van het keurrapport word ik gewoon verlegen...


Catelijntje, het poesje wat ik zelf heb gefokt, deed het ook prima op haar eerste show, Ze moest tegen Nanoesch, dat won ze niet, maar Merit ging wel met een prachtig keurrapport naar huis en de keurmeester vond haar een zeer veelbelovend kitten.

      Nanoesch zit rustig tijdens de BIS-verkiezing                      en Catelijntje heeft het helemaal naar haar zin

Samen met haar fokster Joke Veltman

26 april 2011

Vanavond Nanoesch op de foto gezet met al haar prijzen van afgelopen weekeinde, want dit was toch wel een bijzondere ervaring.  Ik geniet nog maar even lekker na van het weekend ;-)

16 mei 2011

Gisteren ben ik met Nanoesch naar de Felikatshow in Alkmaar geweest.  Nanoesch kwam voor het eerst in de open klasse uit (volwassen poezen), net een week 10 maanden oud...Ze deed het weer prima en behaalde haar eerste CAC met een prachtig keurrapport!


Ik kreeg dit weekend ook nieuwe foto’s van Sjakie (Coopertje uit het C-nestje). Het gaat hastikke goed met deze inmiddels je-weet-wel-kater die hard op weg is om óók een ‘Grote Stoere Man’ te worden!

29 mei 2011

De afgelopen dagen kreeg ik ook enthousiaste mailtjes van de baasje van Mochi  (creme Bikkel van het Kopstuk)

en Luna (Catootje van het Kopstuk).  


Mochi heeft het erg naar zijn zin bij zijn baasjes Tze-Wen en Simon en niet te vergeten zijn speelmaatje Matcha (én slaapmaatje, zie de foto van hun beiden in het mandje, zó lief!!!!). Ook hij weegt al ruim 4 kilo en eten is zijn hobby.....


De baasjes van  Luna mailden me dat ze een écht knuffelbeertje is en dat ze niet wisten dat ze zo verliefd op een poes konden worden.  Dit laatste is waarschijnlijk héél herkenbaar voor veel bezoekers van deze site ;-))))                               Mochi                                                                               Mochi en Matcha

Luna, lijkt ze niet als 2 druppels water op haar moeder Xeline?               En nóg een mooie foto van Luna

12 juni 2011

Vorige week hoorde ik het nummer “Memoria”van de Belgische tenor Dominque Corbiau voor het eerst.
Prachtige, bijzondere muziek die je niet snel vergeet. Ik heb er daarom voor gekozen dit nummer toe te voegen als achtergrondmuziek aan de pagina van het
B-nestje...
3 juli 2011

Hoera, Nanoesch is vandaag voor het eerst jarig. Proficiat voor onze benjamin!


Ze is een heel lief poesje die ‘s nachts graag naast me op mijn hoofdkussen slaapt...Ook kruipt ze heel graag lekker tegen Tico, Sophie of Donja aan, die dat soms wél, maar soms ook niet leuk vinden.


Op de show heeft ze het al heel goed gedaan. Ze staat bij de kittens/junioren op de eerste plaats in het tussenklassement van zowel de RBK Top-20 van de Rasclub Brits Korthaar van Felikat alsook bij de BKC Award van de Brits Korthaarclub van Mundikat.  Ik ben hier natuurlijk best wel een beetje trots op ;-)


Onderstaande grappige foto maakte ik gisteren vanuit de woonkamer, door het raam heen. Hoezo nieuwsgierig?


                               5 weken oud                                                                      en 52 weken!


13 augustus 2011

Gisteren heb ik een hele serie foto’s van Donja gemaakt. Crème Britten hebben altijd wat meer tijd nodig om mooi uit te groeien maar ik geloof dat dat inmiddels bij Donja aardig gelukt is ;-) Kijk zelf maar:

11 september 2011

Vandaag vieren de C-tjes hun állereerste verjaardag. Mochi (Crème Bikkel), Sjakie (Cooper), Catelijntje en Luna (Catootje) van harte gefeliciteerd, hieperdepiep hoera! Laat jullie maar lekker verwennen door jullie baasjes ;-)
Ook een hele dikke knuffel voor hum mams Xeline, die wij nog steeds erg missen... Maar wie natuurlijk ook nog heel erg door zijn baasjes wordt gemist is (crème) Binky, dat prachtige crème mannetje van wie zijn nieuwe baasjes al zo snel weer afscheid moesten nemen....En wordt veel aan hem gedacht vandaag.

Geen foto van de 1e dag maar ik vind hem zo leuk ;-)


16 oktober 2011

Gisteren ben ik voor het eerst na de zomervakantie weer met Nanoesch naar een show gegaan, en wel de Mundikatshow in Uitgeest. Het was een geweldige dag. Als eerste haalde Nanoesch haar 2e CAC waarbij ze het op moest nemen tegen een andere prachtige poes. Vervolgens won ze als jonkie de BIV met geduchte concurrentie.

Mijn dag kon toen al niet meer stuk. Maar Nanoesch had nog meer in petto ;-) Ze werd genomineerd voor BIS. Korte tijd later kreeg ik van de voorzitter van de Brits Korthaarclub (BKC) te horen dat er een verrassing op haar kooi stond...Daar trof ik 2 bokaaltjes aan. Keurmeester Ad de Bruijn en zijn leerling-keurmeester Nathalie Smits hadden aan Nanoesch een ‘speciale prijs van de keurmeester’ toegekend met een ‘diploma’ erbij (Ad de Bruijn: “een heel harmonische poes met een prettig karakter”).  Ook van de BKC zelf kreeg ze nog een speciale prijs. Als klapper op de vuurpijl wist ze eind van de middag óók nog BIS te worden, waarbij de keurmeesters unaniem voor haar kozen. Pfff, wat een dag en wat was ik trots op mijn lieve Nanoesch!!!!  


Joke, van harte proficiat met de prachtige resultaten van jouw ‘fokje’ en super dat je er weer bij was en mee hebt kunnen genieten!


Het is een genot om met Nanoesch naar de show te gaan. Niet alleen vanwege de prijzen die ze al gewonnen heeft maar ook vanwege haar karakter. Ze is zó super relaxed (veel meer dan haar vrouwtje...) en heeft het zichtbaar naar haar zin op de show.  

21 oktober 2011

In loving memory: ons B-nestje,   * 21 oktober 2009  †


30 oktober 2011

De afgelopen week, met het prachtige najaarsweer, een aantal mooie foto’s van Nanoesch gemaakt.

14 november 2011

Gisteren ben ik met Nanoesch naar de Felikatshow in Rijswijk geweest. Ze haalde haar 3e CAC en is nu KAMPIOEN!
Voor de BIV moest ze het opnemen tegen 6 andere blauw-crème poezen. Na 10 minuten nadenken, kijken en voelen koos de Italiaanse keurmeester uiteindelijk voor een andere mooie meid, die al  Groot Internationaal Kampioen is en later op de dag ook BIS werd. Ik ging echter naar huis met een keurrapport mooier dan ooit en zal niet gauw de reactie van de keurmeester vergeten toen ze Nanoesch zag: “Mamma Mia”!!!;-)♥


Naar boven

12 december 2011

Dit weekend ben ik met Nanoesch naar de show in Bocholt (Dld) geweest. Ze kwam voor het eerst uit in de CACIB klasse en had behoorlijke concurrentie. Desalniettemin haalde ze zaterdag haar punt, werd BIV, genomineerd voor BIS en.....ze werd, al weer voor de 5e keer, BIS!!!! Zondag moesten we tevreden zijn met haar buitenlandse punt maar ook dat was hastikke mooi.
Haar blauwe halfzusje Lottelien van Sonswijck werd echter die dag wél BIS, dus er was opnieuw succes voor haar fokker en eigenaar Joke Veltman.  Al met al was het een super weekend!

18 december 2011: Mundikatshow Groningen
Nanoesch heeft vandaag haar 3e CACIB gehaald en is nu Internationaal Kampioen!
Daar bleef het echter niet bij. Ik durf het bijna niet meer te zeggen maar ze won ook de BIV, werd genomineerd voor BIS en uiteindelijk werd ze wéér BIS!!!! Last but not least kreeg ze zowel van keurmeester Lone Lund als leerling-keurmeester Laura Boshoven (die een parallelkeuring deed) de “Special Judge Award”!!!
Hoe trots kun je zijn;-))

Voorlopig is dit haar laatste show. Ik hoop dat de natuur zijn werk gaat doen en ze binnenkort kittens mag krijgen. Op het vroegst in het najaar zal ik dan weer met haar naar de show gaan. Dus vanaf nu is de 'showtime voorlopig over'!


24 december 2011
Ik wil alle bezoekers van mijn website hele gezellige Kerstdagen wensen en voor 2012 veel geluk en  gezondheid!

27 december 2011

Vlak voor de Kerst kreeg ik bericht van Felikat dat Nanoesch “National Winner 2011” is geworden bij de kittens/junioren! Dit is een nieuwe titel bij de FiFé en deze komt op de stambomen van haar nakomelingen te staan. Bij de Felikatshow in Haarlem wordt het certificaat uitgereikt.


Ik was van plan om voorlopig niet meer met haar te showen maar om helemaal naar Haarlem te rijden om alleen het certificaat in ontvangst te nemen vind ik toch wel een beetje jammer. Dus heb ik haar toch maar weer ingeschreven. Ze mag inmiddels al punten gaan halen voor Groot Internationaal Kampioen!