E-nest

Cattery Van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws 2013. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

&

NW / GIC Nanoesch van Sonswijck DVM                               Ch Spike van Black Lake

   NA-PKD en HCM negatief getest                                       A-PKD en HCM negatief getest


1


KITTENDAGBOEK

c

Week 1

15 april 2013

Nanoesch is gisterenavond bevallen van 2 blauwe katertjes. Ze heeft het prima gedaan. 1 van de katertjes had een laag geboortegewicht en heeft wat extra zorg nodig. Inmiddels is hij al wat gegroeid en lijkt het goed te gaan.  Meer nieuws volgt later, maar hierbij al vast een paar foto’s.


Net geboren….                                                          De volgende morgen


17 april 2013

De kittens zijn nu 2 dagen oud. Het gaat goed. Ook het kleine mannetje groeit voldoende, maar we moeten hem daar wel voor bijvoeden. Nanoesch is een goede moederpoes en ligt veel bij de ukken. Ze lijkt al weer hersteld van de bevalling te zijn.


Ik heb de eerste foto’s in het fotoalbum gezet.


18 april 2013

Het gaat goed. Het kleine mannetje, die ik de naam Epke heb gegeven, als verwijzing naar Epke Zonderland, die een echte vechter en doorzetter is, drinkt inmiddels bijna alles bij moeder Nanoesch.


Vanavond zijn de ‘oppasmoeders’  Joke, Marie-An en Carla op ‘kraamvisite’ geweest. Zij zullen zorgen dat de kittens niets tekort gaan komen als ik volgende week weer aan het werk ga.


Paar nieuwe fotootjes in het fotoalbum gezet.


Week 2

25 april 2013

Het gaat goed met de ukken. Enrico heeft inmiddels de oogjes open en bij Epke zijn er kleine spleetjes te zien. Vandaag wat foto’s gemaakt, die het fotoalbum van week 2 zijn te zien.


27 april 2013

Ook Epke heeft nu zijn oogjes open! Nieuwe fotootjes in het album geplaatst.

Nanoesch is op 14 april 2013 bevallen van 2 kittens, beiden katertjes

Naam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Status
Epke
Kater
blauw
65 gram
300 gram
710 gram
Overleden
op 26 juni
Enrico
Kater
blauw
79 gram
482 gram
876 gram
1725
Besproken

Fotoalbum

Week 3

3 mei 2013

Alles gaat goed hier en Epke en Enrico worden steeds leuker. Ze reageren nu op mijn stem, kunnen parmantig op hun kontje zitten en je heeeel lief aankijken maar ook uren gewoon lekker liggen slapen.  Nog even en ze beginnen met spelen, ik verheug me erop!  Er staan foto’s in het album van week 3.Week 5 en 6

22 mei 2013

Wat is er veel veranderd de afgelopen 2 weken! Epke en Enrico zitten nu in de box, maar lopen ook al regelmatig los door de kamer. Enrico klom vanmorgen tot 2 keer toe tot bijna tot bovenin de hoogste krabpaal…Ze eten vlees van een bordje, gebruiken het kattebakje en worden met de dag sneller. Het gaat zo hard en het is zó leuk! Natuurlijk heb ik van dit alles weer heel veel foto’s gemaakt, kijk en geniet mee!

Week 4

9 mei 2013

De kittens hebben de laatste dagen een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ze zitten sinds het weekend in de bench en beginnen nu echt op verkenning te gaan, en beginnen ook een beetje te spelen. Vandaag heb ik ze voor de eerste keer een vleespapje aangeboden, en met name kleine Epke begreep wat de bedoeling was en heeft al een paar hapjes zelf gegeten! Daar ben ik blij om want hij is nog steeds een stuk kleiner dan zijn grote broer. Hopelijk gaat hij dat inhalen als hij straks aan het vaste voer zit. Vandaag, Hemelvaartsdag, heb ik veel foto’s gemaakt. Ze zijn allemaal terug te vinden in het fotoalbum van deze week!


Week 7, 8 en 9

23 juni 2013

Er is hier een hoop gebeurd, en helaas niet alleen leuke dingen. Epke bleef heel wisselvallig groeien en is nog steeds een heel stuk kleiner dan zijn broer. Daarom ben ik met hem naar de dierenarts gegaan en zijn er foto’s gemaakt en een echo van zijn hart.  Daaruit is gebleken dat hij een prima hart heeft maar dat een gedeelte van de lever zich naast het hart bevindt. Er is sprake van een hernia pericardiale. Dit is een aangeboren aandoening die tot gevolg heeft dat er een open verbinding bestaat tussen de buikholte en de holte rondom het hart, de zogenaamde pericardiale holte. Het goede nieuws is dat dit goed geopereerd kan worden en  Epke hopelijk weer helemaal gezond gaat worden! 2 juli staat de operatie gepland, maar als het komende week goed met hem gaat en hij voldoende groeit wordt het uitgesteld. Het grootste risico van de operatie is namelijk het feit dat hij nog zo klein is, waardoor zijn lever en nieren nog niet volgroeid zijn, wat met name de narcose lastiger maakt.


Erfelijkheid is bij deze afwijking niet aangetoond, zie ook het artikel hierover wat een aantal jaren geleden in Neocat Britten heeft gestaan: URL: http://www.neocatbritten.nl/artikelen/hernia.htm . Helaas laat moeder natuur ons soms in de steek, en gaat er af en toe wat mis tijdens de ontwikkeling van het embryo.


Wel heb ik besloten Epke bij de operatie gelijk te laten castreren, omdat ik van mening ben dat je niet moet fokken met een kat met een toch wel ernstige aangeboren afwijking, al is het dan operabel. Pas als Epke echt helemaal is opgeknapt van de operatie ga ik een heeeeeeel goed huis voor hem zoeken waar hij hopelijk heel oud mag worden.                          Foto’s links Epke                                                                  Foto’s rechts Enrico


Week 11

26 juli 2013

In loving memory, mijn kleine Epke

Met heel veel verdriet heb ik vanavond heel onverwachts afscheid moeten nemen van mijn lieve, kleine en dappere Epke...

Vanochtend was hij nog lekker aan het spelen en vanmiddag heeft hij nog prima gegeten. Daarna is hij gaan slapen. Rond 1600 uur werd hij ineens benauwd. Ik heb direct naar de chirurg gebeld die hem a.s. dinsdag zou opereren. Die kon hem niet eerder dan morgen opereren. Die tijd was hem helaas niet gegeven. Bij mijn eigen dierenarts heeft hij in een couveuse met extra zuurstof gelegen in de hoop dat hij daar wat van zou opknappen. Helaas ging hij alleen maar verder achteruit. Om 19.00 uur heb ik besloten dat het genoeg was geweest voor hem....

Thuisgekomen heeft hij nog een poos in zijn eigen mandje in de box gelegen, waar zijn moeder, broertje en grote zus, maar ook al zijn andere vriendjes, afscheid van hem hebben genomen. Zojuist heb ik hem in de tuin begraven.

Ik heb er geen woorden voor, kan het gewoon nog niet bevatten.
De foto hieronder heb ik vanmorgen nog gemaakt.

Lieve Epke, je was heel bijzonder, ik zal je heel erg missen, rust zacht

Dikke knuffel van mij


29 juni 2013:

Ik heb een collage gemaakt van de mooiste foto’s van Epke….

Week 12 t/m 14

28 juli 2013

Niet eerder heb ik de moed gevonden om weer door te gaan met het bijhouden van het kittendagboekje en de fotoalbums. Het gemis van Epke was te groot…Daarnaast heeft Louis kort na het overlijden van Epke geheel onverwachts een grote operatie moeten ondergaan, hierover meer op de nieuws pagina.


Inmiddels is Enrico naar zijn nieuwe baasjes verhuisd, mijn vrienden Elly en Nico Fakkeldij van Cattery of Thorchham. Hij is daar nu een paar dagen en begint gelukkig al heel goed te wennen. Ik ben er van overtuigd dat hij het niet beter had kunnen treffen!


Lieve Enrico, ik heb van je genoten en hoop dat je een super en lang leven bij je nieuwe baasjes zult krijgen. Ik zal je zeker nog regelmatig zien, tot gauw!21 augustus 2013
Tot gauw lieve Enrico, schreef ik op 28 juli…Tot gauw, maar niet met de bedoeling om 2 weken later definitief afscheid van je te moeten nemen. Toch is het zo….Een week na de verhuizing werd Enrico erg ziek en op 8 augustus heeft mijn vriendin moeten besluiten om hem naar zijn broertje Epke te laten gaan….
Enrico bleek FIP te hebben. Ik heb ‘s ochtends nog met hem mogen knuffelen, zo vertrouwd, maar het bleek nu een afscheid voor goed te zijn. Een uurtje later werd de fatale diagnose gesteld. In de armen van zijn nieuwe baasje is hij overleden, overladen met kusjes van ons beiden. Hoe wreed kan de natuur zijn! We waren en zijn er allebei kapot van, het zal tijd kosten om dit een plekje te geven.


Lieve Enrico, je bent nu weer bij je broertje Epke. Je leventje was veels en veels te kort, we missen je ontzettend! Dikke kus.