wp6de9fbdf_0f.jpg Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

                Djonneke van het Kopstuk                                                     Blue Bayou von Baumberg

                BRI a, HCM neg. getest                                                       BRI a, PKD en HCM neg. getest

                beide ouderdieren PKD DNA neg. Getest


Djonneke is op 2 april 2014 bevallen van 5 kittens, 3 katertjes en 2 poesjes!
Cattery van het Kopstuk

F-nest

&

Naam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Status
Fenna
Poes
Blauw
Roze/blauw
89 gram
417
889
1500
Besproken
Florian
Kater
Blauw
lila
101 gram
408
920
1600
Besproken
Fedde
Kater
Blauw
blauw
107 gram
452
1005
1700
Besproken
Freddie Mercurie
Kater
Blauw
Geen bandje
98 gram
489
1090
2000
Besproken
Fientje
Poes
Blauw
roze bandje
100 gram
405
825
1450
Besproken

Fotoalbum

KITTENDAGBOEK direct naar recentste dag:

Week 1

4 april 2014

Op 2 april ‘s avonds is Djonneke voor de eerste keer moeder geworden. Ze beviel van maar liefst 5 kittens, 2 poesjes en 3 katermannetjes. De bevalling is prima verlopen en ze toonde zich gelijk een volleerde moederpoes! Al gelijk de eerste dag waren alle kittens gemiddeld 8 gram gegroeid, wat echt prima is. Luid spinnend ligt ze in de werpkist, een genot om naar te kijken.

Week 2

13 april 2014

Het gaat goed met de ukken van Djonneke. Ze hebben allemaal de oogjes open en kijken al een beetje om zich heen. Morgen een uitgebreide update, met foto’s!

14 april 2014
Op 12 april is moeder Nanoesch ‘s avonds bevallen van 2 ukken, zie het G-nest. In de middag leken haar moedergevoelens al te ‘exploderen’ en was ze niet meer weg te slaan bij de F-jes. Ze heeft ze gewassen en gevoed en tijdens haar eigen bevalling was het pas goed toen we een van haar kleinkinderen bij haar legde…

Hieronder een paar foto’s van de hoogzwangere Nanoesch bij haar kleinkinderen!

Week 3

17 april 2014

Gisteren waren de f-jes al weer 2 weken oud. Het gaat goed met ze. Het worden al flinke kittens en nog even en ze gaan verhuizen naar de bench of de kittenbox. Toen ik vanochtend beneden kwam zat er een voor het eerst op ‘zijn kontje’, en keek me heel parmantig aan. Ze reageren nu ook op mijn stem en worden steeds meer ‘echte katjes’.

Het wordt inmiddels ook de hoogste tijd om over de namen na te denken. Het poesje wat als laatste geboren is heeft als eerste een naam gekregen: Fientje!

En zo verzorgen Djonneke en Nanoesch beiden hun kittens, de werpkisten naast elkaar, zodat je altijd in elkaars buurt bent.

21 april 2014

Per dag kunnen de kittens nu meer. Ze waggelen door de werpkist en beginnen een beetje met elkaar te spelen, zo leuk! Ook voor speeltjes beginnen ze belangstelling te krijgen. Als ze nog iets beter kunnen lopen mogen ze meer van de wereld gaan ontdekken!

Foto’s in het album van week 3 geplaatst.


22 april 2014

Naast Fientje heeft nu ook 1 van de katertjes een naam gekregen, en wel ‘Fedde”. Stoer toch?
Het is een Friese naam, en betekent ‘vrede’ en ‘bescherming’.


23 april 2014

Toen ik vanavond thuis kwam van mijn werk werd ik wel heel hartelijk welkom geheten door de kittens, zo schattig! En het is duidelijk nu, morgen mogen ze gaan verhuizen naar de kittenbox!

27 april 2014

De kittens zitten inmiddels in de box en dat is genieten! Ze ontdekken iedere dag nieuwe dingen maar het allerleukst is de liefde waarmee Nanoesch en Djonneke hun kroost vertroetelen en verzorgen, en ook elkaar vertroetelen.  Ik heb de werpkist in de box gezet, en soms liggen ze met zijn allen in de kitst, die steeds kleiner lijkt te worden….

Inmiddels hebben ze ook hun eerste hapjes van een vleespapje gehad en, hebben ze bijna allemaal een naam gekregen!. Fenna, Florian, Fedde, Fientje en Mr. F., ‘Dikke Beer’ for friends. Hij is de dikste en bijdehandste van het stel en ik heb nog niet de naam gevonden die helemaal past bij dit mooie mannetje. Morgen zal ik weer foto’s in het fotoalbum plaatsen.

Week 5

6 mei 2014

De tijd vliegt! Ik zie dat ik erg lang niet in het kittendagboekje heb geschreven. Maar het gaat hier allemaal prima. Ik ben druk met het vertroetelen van de kittens, van ze genieten en foto’s maken, ze vleespapjes leren eten, en ook met de plasjes en poepjes opruimen die af en toe nog niet in de kattenbak terecht komen…De kittens lopen regelmatig al vrij in de kamer en worden steeds ondernemender. Persoonlijk vind ik dit de druktste maar vooral ook de leukste tijd in de periode dat je een nestje in huis hebt.

Dit weekend heb ik veel foto’s gemaakt en van ieder kitten een fotocollage. Nog veel meer foto’s staan op de fotopagina’s! Geniet mee van dit mooie stel!

Week 7

19 mei 2014

Het is volop genieten hier. De kittens vliegen hier door de kamer, om 5 tellen later ‘bewusteloos’ op de meest rare plekken in slaap te vallen, hollen of stil staan dus. Als ik niet thuis be zitten de ukken nog in de box, wat een waar speelparadijs voor ze is en een vertrouwd en veilig plekje.

Ze zijn inmiddels allemaal zindelijk en smullen van de carnibest en andere lekkere hapjes. Wat moet ik nog meer over ze vertellen? Dat ook de oppasmoeders van ze genieten op de dagen dat ik werk, en ze dan dus ook niets tekort komen, integendeel ;-)


De meeste kittens hebben inmiddels een nieuw baasje gevonden en de weken worden al afgeteld.

Voor Florian ben ik nog op zoek naar lieve mensen die hem willen vertroetelen.

Week 8

24 mei 2014

Het gaat hastikke goed met de F-jes en de G-tjes! Ook met beide moeders, Nanoesch en Djonneke. Ze moederen samen over hun ukken en vooral Djonneke is regelmatig zelf een groot kitten. Ze dolt af en toe heerlijk met ze mee!


29 mei 2014

Mijn camera heeft deze week weer overuren gemaakt. Het resultaat is te bewonderen in het fotoalbum van week 8.


Week 9 en 10

4 juni 2014
Voor de katertjes heb ik allemaal super goede baasjes gevonden en zij tellen de weken af dat hun kitten naar hun toe mag verhuizen. Zowel Freddie als Florian blijven in Arnhem wonen en ik hoop ze in de toekomst, als ze hopelijk mooie en flinke katers zijn geworden, nog eens te mogen bewonderen.

De box is sinds een paar dagen opgeruimd, nadat Freddie er nog behendiger over wist te springen dan zijn moeder ;-)). Ze hebben nu de hele kamer en keuken tot hun beschikking, en voor mij is het oppassen geblazen als ik loop, deuren dicht doe of een la, eigenlijk gewoon altijd ;-)

Als ze ‘s avonds hun dolle uurtje hebben weet je echt niet waar je moet kijken, zo snel rennen, nee vliegen, ze door de kamer en hun moeders doen net zo hard mee!

Op de foto’s hieronder links Fientje en rechts Fedde.Week 11 & 12

16 juni 2014

Het ontbreekt me aan tijd om de kittendagboekjes en foto albums goed bij te werken. 7 kittens en 6 volwassen katten vragen hier om aandacht ;) Neemt niet weg dat alles hier gelukkig goed gaat. De ukken zorgen voor veel gezelligheid en als ze de dolle 5 minuten hebben (en dat hebben ze vaak!), is het hier een dolle boel. Volgende week worden ze geënt en de week daarop vertrekken de eerste kittens naar hun nieuwe baasjes. Nog maar eventjes genieten dus!

In het fotoalbum week 10 dit keer veel “familie kiekjes”

26 juli 2014

Inmiddels zijn Florian, Fedde en Fientje naar hun nieuwe baasjes vertrokken.  Alle 3 waren snel gewend en het is heel fijn om te horen hoe blij ze met hun nieuwe kitten zijn. Fenna en Freddie vertrekken over 1,5 en 2 weken, en dan wordt het echt stil hier in huis.

Een paar weken geleden is hier ook een heel lief katermannetje komen wonen, Superted, een maand ouder dan de F-jes. Hij hoorde direct bij de familie en oh wat zal hij ze straks gaan missen…! Nog maar even niet aan denken en genieten van hun samen zijn!

Met de foto albums loop ik erg achter maar ik hoop de komende maand ze alsnog te gaan vullen, want er zijn genoeg foto’s gemaakt!!!
Dag lieverds, het ga jullie goed!