GIC NW Nanoesch van Sonswijck DVM                                       GIC Blue Eldar’s Man in the Mirror DVM

   BRI g, PKD en HCM neg. getest                                                   BRI c, PKD en HCM neg. Getest


Nanoesch is op 12 april bevallen van een blauw poesje en katertje


Cattery van het Kopstuk

wp6de9fbdf_0f.jpg Home. Welkom. Nieuws 2014. Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

G nest

Naam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Status
Gijsje
Kater
blauw
90 gram
487 gram
1100 gram
1980
Besproken
Guusje
Poes
blauw
80 gram
519 gram
910 gram
1520
Besproken

&

KITTENDAGBOEK

Week 1

13 april 2014

Nanoesch is gisterenavond bevallen van 2 kittens, een poesje en een katertje.

De bevalling is prima verlopen. Nanoesch had zich ‘s middags over de kittens van Djonneke, haar kleinkinderen, ‘ontfermd’ en was helemaal in haar element. Toen ze zelf ging bevallen had ze pas rust toen we een kitten van Djonneke bij haar legde. Wel een apart gezicht zeg, want wat maakt 11 dagen ineens een verschil! Zo kwam het dat er, nadat het eerste kitten geboren was, een flink kitten naast een ienimini bij Nanoesch lagen te drinken.

Vandaag moederen de dames weer ieders over hun eigen kinderen, wel zo gemakkelijk ;-)

15 april 2014

Het gaat prima met de kittens! Ze groeien als kool en zijn al ruim 1,5 keer hun geboortegewicht! Nanoesch verzorgt ze dan ook vol overgave en ligt bijna de hele dag in de werpkist. Op de fotootjes hieronder staat links het katertje en rechts het poesje.


17 april 2014

5 dagen oud zijn ze nu en het poesje heeft haar geboortegewicht al verdubbeld en het katertje bijna. Ze groeien als kool, het lijkt wel alsof Nanoesch slagroom in de buik heeft ;-) Af en toe leg ik wel eens een van de F-jes erbij, zodat die ook even lekker mee kan drinken bij Nanoesch. Dat vindt ze prima en haar kindjes ook. Zo’n schattig gezicht!


Voor het poesje heb ik inmiddels een lieve naam bedacht: Guusje! Over haar broers naam ben ik nog aan het nadenken.

Hieronder 2 fotootjes die ik gisteren heb gemaakt, super gegroeid maar toch ook nog wel heel erg klein!

Week 2

22 april 2014

Het gaat goed met Guusje en “Mr. G.”. Ze groeien lekker en vandaag beginnen de oogjes open te gaan. Moeder Nanoesch moedert niet alleen over haar tweeling, maar ook over de vijfling van dochter Djonneke. Dat maakt wel dat ik goed op moet letten dat e voldoende bij haar eigen ukken ligt. Over 2 dagen ga ik beide nestjes samen verhuizen naar de box, en dan hoop ik dat de dames samen voor hun kids gaan zorgen! Op de foto hieronder hebben de mini’s bezoek van een van hun grote ‘neefjes’.

Week 3

27 april 2014

De G-tjes hebben inmiddels ook de oogjes open en zijn, met hun oudere neefjes en nichtjes mee verhuisd de box in. Dat is wat vroeger dan ik normaal zou doen, maar moeder Nanoesch gaf duidelijk te kennen dat ze alle kittens om zich heen wil hebben. Dus hebben we maar naar haar geluisterd ;-)  Ze stoeien gewoon mee met de groten en gaan ineens heel hard in hun ontwikkeling. Dat heeft wel tot gevolg dat ze momenteel wat wisselend groeien want al dat gestoei kost natuurlijk veel energie. Neemt niet weg dat Mr. G inmiddels bijna 300 gram weegt en zijn zus 270 gram. Dat zijn nog altijd prima gewichtjes voor kittens van deze leeftijd.

Week 4 en 5

12 mei 2014

Met 2 nestjes tegelijkertijd schiet het bijhouden van de website er helaas nogal bij in. De kittens zijn in een fase dat ze veel zorg en aandacht nodig hebben. Leren eten, de kattenbak gebruiken, de wereld om je heen ontdekken, er gebeurt op deze leeftijd zoveel met ze. Maar met Guusje en Mr. G. (nog steeds niet DE naam voor hem kunnen bedenken) gaat het allemaal prima. Ze eten al stoer mee met hun 11 dagen oudere neefjes en nichtjes, lopen parmantig door de kamer met het staartje omhoog en liggen ook graag bij mij op schoot. Het zijn echte lieverdjes. Hieronder een aantal foto’s van de afgelopen 2 weken.

       Guusje                                                                                         Mr.G.

Week 6 en 7

24 mei 2014

Met Nanoesch haar kittens gaat het prima! Ze spelen volop mee met de F-jes, groeien beiden als kool en we genieten volop van ze. Hieronder nog een paar leuke foto’s van de afgelopen week.

Links Guusje, rechts Mr. G!

Week 8 t/m 10

22 juni 2014

Met 2 nestjes tegelijkertijd lukt het me helaas niet om de dagboekjes goed bij te werken. We zijn inmiddels al weer 4 weken verder en Gijsje is ‘Bolle Gijs” geworden (gisteren was hij 10 weken oud en woog bijna 1500 gram…) en Guusje een lekker bijdehand poesje die ook al richting de 1200 gram gaat!
Gijsje gaat straks in ‘s Hertogenbosch wonen bij Yvonne en Kees, waar al meerdere Britten wonen, waaronder een jong katertje van 6 maanden. Vrijdag waren ze weer bij ons op bezoek en Gijsje ging weer heerlijk bij ‘de baas’ op schoot liggen.

Op Guusje wachten we nog op de uitslag van een DNA test. Als haar bloedgroep past bij die van de ‘heer des huizes’ gaat ze straks naar Duitsland verhuizen.

Hieronder weer wat foto’s van de laatste weken, links Guusje en rechts Gijsje, bij de eerste foto lekker op schoot bij zijn toekomstige vrouwtje.


Week 11 t/m 15

31 juli 2014

Gijsje is een paar weken geleden naar Brabant verhuisd, waar hij het prima naar zijn zin heeft bij Yvonne en Kees. Hij was heel snel al dikke maatjes met Rolof, ook een blauwe Brit die maar een paar maanden ouder dan hijzelf is. Ook Tanja, die al flink op leeftijd is, accepteerde  Gijs vanaf het begin. Het is heerlijk om te weten dat je kittens goed terecht zijn gekomen en de nieuwe eigenaren gelukkig met ze zijn.

Guusje is pas deze week verhuisd, naar een fokker in Duitsland. Ook van haar heb ik al goede berichten ontvangen.


Lieve Guusje en Gijsje, ik heb van jullie genoten en hoop dat jullie baasjes dat ook heel lang mogen gaan doen!