Cattery van het Kopstuk

Home. Welkom. Nieuws . Kittens. Poezen. Katers. Regenboog. Links. Contact.

Hanne Sophie van het Kopstuk                                                   Blue Eldar’s Adorable Buddha

BRI g e03, HCM neg. getest                                                       BRI p, HCM neg. getest

PKD DNA neg getest                                                                   ouders PKD DNA getestNaam en geslacht
Kleur
Geboortegewicht
Gewicht na 4 weken
Gewicht na 8 weken
Gewicht na 13 weken
Kater Lennard
Besproken
Blauw
Bi-colour
72 gram
471
1041
Poes Lynn
Besproken
Blauw
Bi-colour
89 gram
467
1016
Poes Luca
Besproken
Blauw
Bi-colour
96 gram
469
1000

Op 19 april 2019 is ons L-nestje geboren!


KITTENDAGBOEK


1 mei 2019

Al weer bijna 2 weken geleden zijn in de vroege ochtend van Goede Vrijdag de kittens van Hanne Sophie & Buddha geboren. De bevalling verliep prima en Hanne Sophie begon direct weer vol trots en overgave voor haar kittens te zorgen.


Nu zijn ze al weer bijna 2 weken en wat zijn ze gegroeid! Al bijna 3 keer hun geboortegewicht. De oogjes zijn een paar dagen geleden open gegaan en vanmiddag zag ik dat de kleinste al zijn koppie fier om hoog hield. Nog maar even en we hebben hier 3 dartelende ukjes in de kittenbox rond rennen, ik verheug me er op!


Helaas ben ik wat in gebreke gebleven voor wat betreft het bijhouden van de website, en het spammen met heel veel foto’s. De reden is een recente verhuizing die ook nog steeds veel tijd en energie van me vraagt. Maar ik doe mijn best het de komende tijd een beetje goed te maken. Hierbij al vast wat foto’s van de eerste 12 dagen.

L-nestje

20 mei 2019

Het lukt me helaas niet om regelmatig de website bij te houden. Heel erg jammer, want de kittens zijn zo leuk, Hanne Sophie zorgt super goed voor ze en zelf geniet ik volop van ze. Op mijn Facebookpagina plaats ik wel heel regelmatig foto’s en filmpjes dus mocht u een Facebook gebruiker zijn stuur me gerust een vriendschapsverzoek!


De drieling is inmiddels 4,5 week oud en zijn vorige week verhuisd naar de box. Dat is het moment dat ze zich razend snel gaan ontwikkelen en iedere dag meer kunnen. Ze spelen met elkaar, hebben hun eerste vleespapjes gegeten en hebben ook de kattenbak ontdekt. Bij ieder nest verbaas ik me er weer over hoe ze dikwijls zonder problemen gelijk snappen wat de bedoeling er van is ;-)


Hieronder weer een paar foto’s van de afgelopen weken.

15 juni 2019

Het gaat hastikke goed met ons drietal! Ze zijn nu 8 weken en wegen alledrie al boven de 1000 gram. Ze eten volop vers vlees en af en toe blikvoer, en natuurlijk tussendoor ook nog soms even lekker bij Hanne Sophie drinken. In brokjes hebben ze nog niet veel interesse.

Het zindelijk worden ging weer vanzelf (blijft wonderlijk) en ik heb zelden zo’n makkelijk nestje gehad.


Ze sjezen door de kamer, klimmen (nog) niet in de gordijnen en ontdekken iedere dag weer leuke dingen. Wat een leventje.


Vorige week was er ook nog een verrassing, ‘kater’Luca bleek toch echt een poesje te zijn, oeps ;-) Inmiddels zijn we er aan gewend, en ze blijft gewoon Luca heten. Gelukkig waren de stambomen nog net niet aangevraagd.


Volgende week krijgen ze al hun eerste enting, en zoetjes aan ben ik begonnen met het zoeken naar een goed huis voor ze. Onze Lennard zoekt nog een gouden mandje. Lennard is het kitten met het grappige ‘sikje’. Als u denkt dat te kunnen bieden kunt u mij mailen (saskia.brouwer@planet.nl), of bellen (026-3232840).


Veel plezier met de foto’s.

         Liliane (poesje)                                      Luca (poesje)                                  Lennard (katertje)

23 juni 2019

Afgelopen vrijdag zijn de kittens voor het eerst nagekeken door onze dierenarts, gechipt en de 1e enting ontvangen. Ze gedroegen zich heel stoer en ze zijn kerngezond verklaard door haar.


Dit weekend zijn de nieuwe baasjes van Liliane, die nu Lynn gaat heten, en Lennard geweest. Beiden gingen helemaal blij weer weg en ik weet zeker dat ze het prima gaan krijgen!


De komende dagen zal ik nieuwe foto’s plaatsen, als het niet te warm wordt (…), maar hier 2 fotootjes bij de dierenarts, die ook helemaal verliefd op de drieling was.

6 juli 2019

Lennard, Lynn en Luca zijn inmiddels al weer 11 weken. Het gaat prima en ze spelen heel wat af. Nikki heeft zich inmiddels tot een super tante ontpopt die de hele dag speelt, slaapt wast en eet met de kittens. Wat zal ze ze gaan missen straks. Over minder dan 2 weken verhuizen Lynn en Lennard. Luca blijft nog een paar weken langer omdat ze naar Duitsland verhuisd en daarvoor een rabiës enting moet krijgen.


Maar eerst mogen we met zijn allen nog even genieten van het jonge grut. Daarbij horen ook Marie An en haar dochters, en Carla en Adrienne, de ‘oppasmoeders’ die ook bij dit nestje weer op mijn werkdagen voor de kittens kwamen zorgen. Fantastisch dames, heel hartelijk dank!